Press "Enter" to skip to content

El PP va comprar màquines trituradores de paper per destruir milers de documents de casos de corrupció

Puntuació dels lectors

El PP de València va comprar un mes abans de perdre les eleccions municipals de 2015 dues màquines trituradores de paper per destruir milers de documents. Entre ells es trobaven factures i informació comptable de la fundació pública Turisme València Convention Bureau (TVCB), segons un informe de la investigació del cas Taula i signat pel propi actual sotsdirector de TVCB, del qual ha informat València Plaza.

L’informe revela també que el llavors director general de TVCB, José Salinas, i la que era subdirectora d’Administració i actualment adjunta a la subdirecció, Loles Edo, van ordenar la destrucció de documentació, o el seu trasllat.

La destrucció de la documentació es va realitzar amb màquines destructores de paper i a través de l’empresa Destrupack, contractada el juliol de 2015, dos mesos després de les eleccions.

Aquest informe aclareix que encara no s’ha trobat informació sobre el contracte de més de 600.000 euros amb l’empresa Laterne Product Council, considerada la signatura clau per la qual es van finançar les campanyes electorals de Rita Barberá.

Pel que fa a la informació sobre la relació de Laterne amb Turisme València, la documentació diu “feta una recerca en els arxius per la meva part i per part de la gerent de Civired (empresa informàtica encarregada del manteniment dels sistemes), no s’obté cap informació referent a Laterne (amb TBV), excepte en el sistema de comptabilitat que inclou alguns apunts “.

Una oficial administrativa, identificada amb les sigles M. M., va declarar que “per temes de destrucció de documentació rebia ordres de Loles Edo”. No obstant això, Loles el va justificar l’encarregat de l’informe “que no havia tingut temps suficient per buscar en els arxius digitals, i que desconeix on pot estar la documentació física en relació a l’empresa Laterne”. Sobre on es guarda la informació i perquè no apareix, afirma que no ho sap i també defensa no recordar si va destruir documentació, però sí que sembla conèixer el tipus de documentació triturada, diu que “potser era material promocional obsolet”.

A l’octubre de 2016 es va ordenar per encàrrec d’Eva García, cap de comptabilitat, que es traguessin 3 palets amb documentació de les oficines de Turisme València. Aquesta informació no triturada són extractes bancaris, processos interns de compra, factures, etc. Per això, el investigadors creuen que la part que falta podria ser la documentació relativa a LPC restant.

Sobre això, García va assegurar que: “que ella no va ordenar el trasllat. Que aquesta ordre la va donar o bé el propi Salines o bé Loles Edo, que les ordres de destrucció de documentació comptable i fiscal la donaven ells encara que l’ordre dels palets la donés ella “.

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 435
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser