Press "Enter" to skip to content

El jutge cita el 14 de febrer Anna Gabriel i Boya, el 19 Pascal i Rovira i el 20 Mas i Lloveras

Puntuació dels lectors

El dia 19 d’aquest mateix mes serà el torn de la coordinadora general del PDeCAT Marta Pascal i de la número dos a la llista d’Esquerra Republicana Marta Rovira, i l’endemà de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i la presidenta de l’Associació de municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras.

El jutge instructor va ampliar en un acte del passat 22 de desembre la investigació contra aquestes sis persones per la seva participació “especial i destacada” en el procés independentista. Aquesta decisió la va prendre després de conèixer l’informe de la Guàrdia Civil en el qual assenyalen que tots ells hauria format part del Comitè Estratègic per declarar unilateralment la independència de Catalunya.

Junqueras planteja combinar una presidència de Puigdemont simbòlica amb una altra efectiva
El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest dijous la possibilitat d’investir el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, i ha afegit que les circumstàncies actuals obliguen a plantejar la possibilitat de combinar una Presidència de la Generalitat “simbòlica” amb una altra efectiva.

En una entrevista des de la presó amb diario16.com, defensa la candidatura d’Puigdemont: “La qüestió és si el Parlament pot investir un diputat electe. Aquí radica un principi democràtic elemental”.

El republicà afegeix, però, que el context actual obliga a repensar com és la Presidència de la Generalitat, “el que no treu que les circumstàncies puguin obligar o impedir que aquesta presidència sigui efectiva. I que s’hagi de combinar una presidència legítima, encara que simbòlica, amb una executiva “.

Torrent: “Puigdemont és i continuarà sent candidat a la presidència”

El president del Parlament, Roger Torrent (ERC), ha subratllat avui que el líder d’JxCat, Carles Puigdemont, “és i continuarà sent” el seu candidat a la Presidència de la Generalitat, tot i que ha remarcat que només convocarà la sessió d’investidura si té garanties que serà “efectiva”. En una entrevista a Rac1, Torrent ha garantit que no retrocedirà “ni un mil·límetre” en la defensa dels drets de Puigdemont per ser elegit president i, sense fixar un termini per a la sessió d’investidura, ha assenyalat que es treballarà “políticament per donar amb una fórmula que permeti preservar els drets de Puigdemont i que la seva investidura sigui efectiva “.

Público i Diario16.com

INVERTIR FOREX CATALUNYA ✅ | ✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅

Comentaris
COMPARTEIX !

One Comment

  1. Juanjo Juanjo 4 de Febrer de 2018

    No aneu! Us empresonaran per coleccionar mes ostages!. Ja no hi ha llei, sols venganza.
    Els delictes sel,s inventen reinventan la seva llei.

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
Ofertas Depilación Láser