Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Duran i Lleida: Molts dels independentistes saben que no hi ha sortida però no volen que els titllin de traïdors

Comparteix
1163Shares

L’exsecretari de Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat a la Corunya que “no cal dir que el procés independentista estigui derrotat”, ja que Catalunya segueix marcada per la “inseguretat”. Per això, reclama un “president legal” que governi Catalunya.

Duran i Lleida ha respost així a preguntes dels periodistes durant una visita a la institució beneficosocial Pare Rubinos, a la Corunya, on ha estat qüestionat per la situació de Catalunya, i en concret per si ja es pot parlar d’una derrota del procés sobiranista.

“La situació segueix sent complexa i segueix marcant inseguretat”

“La situació segueix sent complexa i segueix marcant inseguretat”, ha reconegut l’exlíder d’UDC que, tot i que una part important de dirigents independentista “no estan disposats a continuar per la via de la unilateralitat” davant el temor a acabar a la presó, “no cal dir que el procés estigui derrotat”.

Davant d’això, ha assegurat que, “com més aviat”, Catalunya necessita “un govern que d’una vegada governi” i que “permeti aixecar l’aplicació de l’article 155”. A més, reclama per a Catalunya “un president que sigui legal” i que “no estigui perseguit per la justícia”.

Tot i això, considera que no serà “fàcil” estabilitzar la situació de Catalunya, ja que els catalans -diu- “necessitarem temps per sobreposar-nos” del que ha passat en els últims mesos amb el desafiament sobiranista.

Reclama per a Catalunya “un president que sigui legal” i que “no estigui perseguit per la justícia”

Segons la seva opinió, creu que Catalunya necessita una “triple reconciliació”. Primer, entre els mateixos catalans per fer front a la fractura social de Catalunya; segon, amb el conjunt d’Espanya i, finalment, assegura que cal una “reconciliació” amb els mercats, davant la fugida d’empreses del territori català.

Preguntat per si hi ha ruptura dins de les files del bloc independentista, ha opinat que Junts per Catalunya i ERC competeixen entre si per “veure qui és més independentista”, el que està dificultat la gestió del procés de Catalunya.

Catalunya necessita una “triple reconciliació”. Primer, entre els catalans; segon, amb el conjunt d’Espanya i, finalment, amb els mercats

“Privadament, molts d’ells (els independentistes) s’adonen que no té sortida el que al seu dia van emprendre però no volen ser els últims a donar una pas endavant perquè no se’ls qualifiqui de traïdors”, opina Duran i Lleida.

Davant d’això, “si no es recompon les relació interna” entre les dues formacions polítiques, l’exsecretari de Convergència i Unió no descarta una nova convocatòria d’eleccions. “Si no l’recomponen, anirem de nou a eleccions”, augura.

Comentaris
Comparteix
1163Shares

6 Comments

 1. Isisko Isisko

  Vaya, otro como el Gonzalez y el Guerra buscando publico para darse valor, es que su despacho no tiene suficientes clientes? No va bien? Intenta hacerse publicidad por estos medios. No sea mas carca de lo que ya sabemos que es y quedese en casita. NO le necesitamos para nada porque sabemos del pie que calza.

 2. Joaquima Joaquima

  Calli home calli i retiris…que ja toca. No li sembla?

 3. Juanjo Juanjo

  La veu d,ultra-tomba d,un cadàver politic que per traïr el seu poble hi es al no-res.

 4. pep pep

  Que vell que estas Josep..vest’en a casa ja.

 5. Enric Enric

  No crec que siguis el mes indicat x parlar de ilegalitat i traidoria.Cuans anys portem chupan del bote y enganyan als catalans?

 6. José María José María

  Traidor

Deixa un comentari