Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’últim missatge de Puigdemont als Catalans : “Soc humà i hi ha moments que dubto. No m’arronsaré”

Comparteix
1052Shares

Segons ha informat el programa d’Ana Rosa Quintana en exclusiva, el líder d’JxCat sent que els seus ho han sacrificat i que és el moment de retirar-se de la primera línia. Així li ho hauria comunicat Puigdemont l’exconseller Toni Comín en uns missatges que va captar un reporter de Telecinco.

A la bateria de missatges filtrats, que van tenir lloc cap a les 20.30 hores en l’acte sobiranista de Lovaina, l’expresident fa referència a l’entrevista que Joan Tardà (ERC) va donar a La Vanguardia anunciant que potser calia sacrificar Puigdemont. “Els nostres ens han sacrificat, almenys a mi. Vosaltres sereu consellers (espero i desitjo), però jo ja estic sacrificat tal com suggeria Tardà “, assegura Puigdemont en els missatges filtrats de Telecinco.

Una revelació que, en paraules d’Ana Rosa Quintana, serveix per matar el ‘Procés’ independentista i “salvar Espanya”. L’experimentada presentadora s’ha mostrat emocionada en tot moment amb la que és “la major exclusiva que dóna en la seva carrera”. A més, es dóna la casualitat que van gravar aquests missatges gairebé al mateix temps que Puigdemont publicava un vídeo en què demanava unitat a l’independentisme i afirmava que no hi havia cap candidat possible que no fos ell.

Carles Puigdemont ha donat per certs els missatges que ha enviat a Toni Comín captats per un càmera de Telecinco en què diu que “això s’ha acabat” i que “els nostres ens han sacrificat, almenys a mi”.

Després d’assegurar que sempre ha entès que hi ha límits com la privacitat que “mai s’han de violar”, el president ha assegurat a través del seu compte de Twitter que és “humà i hi ha moments que també jo dubto”. En qualsevol cas, ha assegurat que és el president i “no m’arronsaré ni em faré enrere”.

Fonts de Junts per Catalunya s’han pronunciat en la mateixa línia i asseguren que el president és persona i “té els seus moments com tothom”, però que “ser valent no és no tenir mals moments, sinó superar-los”. Per JxCat, que han denunciat la falta de límits i la vulneració de la intimitat que suposa divulgar converses privades, els missatges recullen la seva posició política, “fruit de la seva reflexió personal” i de les diverses converses que va mantenir.

Accions legals per la filtració de missatges

Puigdemont i Comín han anunciat que denunciaran la filtració dels missatges. L’advocat de Comín, Gonzalo Boye, ha anat més enllà i ha explicat que emprendran accions legals contra la cadena de televisió per gravar aquests missatges i difondre comunicacions privades.

“La manera d’obtenir-los és il·legal tant a Bèlgica com aquí i iniciarem les accions legals oportunes.”

En concret, l’advocat de Comín presentaran dues querelles per vulneració del dret a la intimitat. Boye ha confirmat la veracitat dels missatges basant-se en que ha estan confirmats pel mateix president.

Comín: “La unitat de l’independentisme està aboslutament garantida”

Comín ha defensat aquestes accions legals a través del seu compte a Twitter i ha assegurat que qualsevol missatge tret de context “perd sempre el seu significat”. De tota manera, ha destacat que Puigdemont ha expressat oficialment la seva posició inequívocament.

L’exconseller de Salut ha defensat que “la unitat de l’independentisme està absolutament garantida” i que tots treballen “per fer valer els resultats del 21D”. I ha etzibat:

“Si el bloc del 155 s’està fent il·lusions sobre la divisió de l’independentisme, tindrà un enorme disgust.”

Comín ha defensat que no permetran que “una causa penal totalment aberrant i il·legítima invalidi el resultat del 21D”.

Comentaris
Comparteix
1052Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari