Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La jutge Carmen Lamela a Sandro Rosell: “Ésto es España, hable castellano!”

0Shares

La jutge d’instrucció número 1 d’Andorra, Canòlic Mingorance, i el fiscal general del país, Alfons Alberca, es van traslladar a Madrid per interrogar l’expresident del Barça Sandro Rosell i al gestor andorrà Joan Besolí. Tots dos es troben en presó preventiva per ordre de la jutge Carmen Lamela (la mateixa que va ordenar presó per als Jordis per sedició), que els investiga per blanqueig de capitals.

Justament Mingorance i Alberca dirigeixen una investigació per idèntics fets contra els dos a Andorra. En el marc d’aquesta causa, la jutge i el fiscal es van traslladar a l’Audiència Nacional per demanar informació de Rosell i Besolí, els qui estaven sent investigats al Principat des de feia dos anys sense que, paradoxalment, mai, fins al moment, se’ls prengués declaració.

Segons informa Crónica Global, tots dos van ser traslladats des de Soto del Real emmanillats en una furgoneta de la Guàrdia Civil que compartien amb presumptes terroristes d’Dáesh citats per altres jutges de l’Audiència Nacional.

Emmanillats

Van entrar emmanillats a la sala de vistes de l’audiència, on els esperaven Lamela (l’amfitriona), Mingorance i Alberca. Estava a punt de començar un acte jurisdiccional d’Andorra. Rosell va ser preguntat per Mingorance i es va disposar a parlar en català. Lamela, que en principi no jugava cap paper en aquell tràmit judicial, va interrompre a Rosell i el va comminar a parlar en castellà.

Rosell i els seus lletrats li van recordar irats a la jutge que aquell era un acte jurisdiccional andorrà i que el català és idioma oficial a Andorra. La jutge va respondre malament humorada: “Això és Espanya, així que respongui vostè en castellà!”.

A Rosell i Besolí, que porten vuit mesos a la presó, l’Audiència Nacional els ha denegat fins en quatre ocasions la llibertat provisional sota fiança

Comentaris
0Shares

One Comment

  1. Juanjo Juanjo

    L,odi que professa aquesta jutge de l’estat borbònic contra els Catalans la cega confundint-los en els Andorrans. Mala peça al teler i pitjor al jujgat.

Deixa un comentari