Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Roger Torrent posposa el ple del Parlament i només proposarà a Puigdemont

Comparteix
334Shares

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat l’ajornament del ple d’investidura previst per aquest dimarts. Torrent ho ha dit després de rebutjar el que ha qualificat de “frau de llei”: “Ni el govern espanyol ni el TC decidiran qui ha de ser president”:

“Atenent a la petició de Puigdemont, a garantir el seu dret a tenir un debat d’investidura amb garanties, el ple d’avui queda ajornat però no desconvocat.”

Torrent ha afegit que “malgrat les amenaces que pugui rebre aniré fins al final en la defensa dels diputats del Parlament.”

Reunió del Tribunal Constitucional

D’altra banda, a partir de la una del migdia es reunirà el Tribunal Constitucional per resoldre el recurs de Junts per Catalunya, que demana que s’anul·lin les mesures cautelars sobre el ple aprovades dissabte.

Puigdemont ha al·legat al Tribunal Suprem que gaudeix de tots els seus drets com a diputat i, per tant, considera que és innecessària cap autorització judicial per ser investit.

Roger Torrent ha declarat:

“El TC, sense cap tipus de petició prèvia, ordena la Taula d’un parlament democràtic com ha de interpretar el seu reglament”.

“Ni la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ni el Tribunal Constitucional decidiran qui ha de ser el president de la Generalitat de Catalunya.Los diputats i diputades escollits democràticament és a qui els correspon fer-ho”.

“M’he compromès personalment a garantir la immunitat de Puigdemont i de tots els diputats”.

“Totes les meves energies estaran centrades a defensar les institucions, els diputats, els votants i la democràcia”.

Comentaris
Comparteix
334Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari