Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El fil que explica la “manipulació” del Diari El País sobre Catalunya que fa furor a Internet

Comparteix
436Shares

En les últimes setmanes (mesos fins i tot) El País ha estat en el centre de les crítiques per la seva, en aquest cas, cobertura de l’actualitat sobre Catalunya. El diari ha estat qüestionat en multitud d’ocasions per les seves informacions i acusat d’intentar demonitzar el procés independentista.

En les últimes hores s’ha viralizado a Twitter un fil de @jmangues sobre El País i el seu tractament del tema català. El tuiter denuncia que el diari ha arribat a “manipular dades” o “crear notícies falses”. Per argumentar-ho, aporta una sèrie d’imatges amb les que intenta retratar la peculiar “postura subjectiva” del diari respecte a Catalunya.

Entre diversos assumptes, @jmangues esmenta la polèmica amb TV3, l’especial fixació del diari amb els hackers russos i veneçolans o l’ús de diferents imatges per segons quin tipus de manifestació. En alguns casos, això sí, la crítica a El País ha quedat una mica descontextualitzada. Per exemple, el tuitero carrega contra el diari per publicar enquestes que auguraven a l’independentisme una pèrdua de suports que després no s’ha vist reflectida en les diferents eleccions, cosa que, segurament amb una altra intenció, han fet molts diaris més, inclòs Públic.

Així mateix, recull la història d’una jove de Granada que va ser insultada i assetjada a les xarxes socials. @jmangues assegura que “el mitjà va denunciar a professores per comentaris de les càrregues de l’1-O a fills de Guàrdia Civils. Finalment, va resultar que les afectades ni vivien a Catalunya, ni eren professores ni havien dit aquestes frases”. El País no identifica en cap moment als docents suposadament vinculats en aquest cas. La jove assetjada va ser víctima d’un bulo estès a Twitter que l’assenyalava com una de les professores que haurien criticat a la Guàrdia Civil davant els seus alumnes. La dona va denunciar els fets a la policia, que com indica @jmangues, va haver d’intervenir perquè cessessin els atacs i insults.


Fuente :Público.es Joan Mangues

Comentaris
Comparteix
436Shares

One Comment

  1. Juanjo Juanjo

    Fa molts anys que no compre aquest diari. Avui es premsa del moviment nacional, com la Razon, Ok diario i molts mes. Les seves manipulades noticies rivalitzen amb els altres medis pero sol son superades per les Tvs patriòtiques que en pedre el Nord sols es dediquen a difamar Catalunya, el procés i la gent. D, espanyistan només difonen el que els ordena l,IBEX 35. Mai he vist, ni escoltat ni llegit tantes mentides.
    I al darrer quan pase el que ja es anunciat vorem com s,ho fan per excusar-se
    Tot es un NODO dirigit i manipulat pel partit mafiós i mes corrupte d, Europa.

Deixa un comentari