Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Canvi de plans?: Ara el partit flamenc N-VA no garanteix la presència d’Puigdemont en el seu acte de Louvain

Comparteix
0Shares

El partit sobiranista flamenc N-VA no va garantir avui l’assistència de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’acte públic previst per a aquest dimarts a Lovaina, i va anunciar que sí que estaria present l’exconseller de Sanitat català Toni Comin. L’esdeveniment coincideix amb el ple d’investidura al Parlament de Catalunya i amb aquest moviment segueix l’estratègia de jugar a despistar.

Puigdemont està convocat per l’acte d’aquesta tarda a Lovaina, on se celebrarà l’Any Nou organitzat per N-VA. Segons el previst anava a explicar l’estratègia política que va utilitzar per trencar l’hegemonia socialista durant 32 anys a l’Ajuntament de Girona, on va ser alcalde abans que Artur Mas ho triés per ser president.

Havia de donar un discurs relacionat amb la seva alcaldia a Girona

No obstant això, el N-VA per mitjà d’un comunicat difós la nit de diumenge afirma que, “donats els esdeveniments, no garanteixen” la presència de Puigdemont en aquesta convocatòria.

En aquest sentit, l’esmentat partit flamenc indica que l’exconseller de Sanitat de la Generalitat Toni Comin, també a Bèlgica, serà l’encarregat d’oferir explicacions sobre “l’actual situació a Catalunya i els últims esdeveniments”.

D’altra banda, el partit nacionalista flamenc ha decidit obrir l’acte també a la premsa internacional, tot i que en un primer moment havia decidit concedir acreditacions únicament a periodistes de mitjans belgues.

L’acte començarà a les 20.00 hores i la intervenció de l’expresident de la Generalitat està en principi prevista a les 20.15 hores. Segons consta en el programa de l’esdeveniment, Puigdemont faria un discurs de 15 minuts sobre la seva etapa com a alcalde de Girona, que l’N-VA descriu com “una ciutat estudiantil amb 100.000 habitants que (Puigdemont) va alliberar en 2011 dels 32 anys de govern socialista “.

L’acte a Lovaina és cinc hores després de l’inici del ple d’investidura

Així, l’expresident de la Generalitat centraria la seva intervenció sobre la “conquesta” de Girona i després d’ell participaran el periodista Luc Haekens i el candidat de la N-VA a l’alcaldia de Lovaina a les eleccions locals d’aquest any, Lorin Parys.

L’acte a la ciutat de Flandes començarà cinc hores després de l’inici del ple del Parlament de Catalunya, que compta amb un únic punt de l’ordre del dia: el debat del programa i votació d’investidura precisament d’Puigdemont com a president de la Generalitat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari