Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Aquesta és la millor opció per garantir una investidura independentista

Comparteix
0Shares

Màxima tensió sobre el resultat de la investidura en les pròpies files independentistes. ERC, el partit que es perfilava guanyador dels comicis autonòmics i que a última hora -davant la detenció d’Oriol Junqueras- va ser superat per JxCat en vots i escons, està forçant la màquina perquè Puigdemont renunciï. L’objectiu és clar: poder conformar un govern de tall independentista i no involucrar-se en una batalla judicial davant del Tribunal Constitucional i totes les pressions de l’Estat espanyol. A la cúpula d’ERC saben que l’aplicació de l’article 155 per part del Govern de Rajoy, recolzat pel PSOE i Ciutadans, només cessarà si és investit 1 president, o presidenta, que no es trobi ni empresonat ni pròfug de la justicia.Es com si el mandat del poble ha de passar primer per Madrid per poder ser efectiu a Catalunya.

Sabrià, Tardà, Rufián …

Igual que Junqueras és conscient que no pot ser president de Catalunya per les contínues traves de l’estat espanyol, a ERC estan decidits a que Puigdemont també es “sacrifiqui” pel país. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha reiterat aquest dilluns el seu suport a la investidura de Puigdemont, però, i això és el rellevant, ha coincidit amb el seu portaveu al Congrés, Joan Tardà, que “per sobre de tot està el país “. Tardà ha dit que si fos necessari caldria “sacrificar” a Puigdemont. En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha afirmat que “no hi ha ningú imprescindible” en el procés independentista. Respecte d’això, ha assegurat aquest dimarts que “hi haurà investidura, com es pugui i l’Estat permeti”.

JxCat, ERC i la CUP estaven reunits ahir dilluns des de les 16.30 hores al Parlament per abordar el ple d’investidura d’aquest dimarts. A la reunió es va abordar el contingut del pacte de Govern que la CUP exigeix ​​acordar abans de garantir el seu suport al candidat de JxCat, Carles Puigdemont. Per part de la CUP van assistir els seus quatre diputats a la Cambra: Carles Riera, Maria Sirvent, Natàlia Sànchez i Vidal Aragonés, i per part de JxCat Josep Rull, Elsa Artadi i Albert Batet.

L’opció d’Artadi

Recentment nomenada portaveu de JxCat Elsa Artadi, de 41 anys, que podria beneficiar-se de la impossibilitat de Puigdemont de ser president a l’estar a Bèlgica i acusat dels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Artadi podria ser “una solució de consens”, és de la màxima confiança de Puigdemont, no està mal vista per Artur Mas (referent fonamental del PDeCAT malgrat haver dimitit recentment), podria comptar amb el suport de la CUP i ERC l’acceptaria amb tal que Puigdemont renunciés i facilités la conformació d’un nou govern a Catalunya. L’Executiu de Rajoy no tindria més remei que permetre-ho i aixecar l’article 155, sempre que el nou govern acatés la Constitució Espanyola.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari