Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Méndez de Vigo demana perdó per les càrregues de l’1-O, però diu que només hi va haver un ferit

Comparteix
0Shares

El ministre d’Educació, Cultura i Esport, i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat perdó “a les persones que es van sentir maltractades” per les càrregues policials que es van produir a Catalunya l’1 d’octubre durant la celebració del referèndum il·legal d’independència, però ha destacat que no va haver de lamentar més ferits que “una persona que va perdre un ull” després de l’impacte d’una bala de goma.

“He vist imatges que no m’han agradat, i que a tothom li hauria agradat evitar, ningú es troba còmode en aquestes situacions”, ha dit Méndez de Vigo en una entrevista a La Sexta recollida per Europa Press en què ha recordat que els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que van ser desplegats a Catalunya “van complir una decisió judicial”.

En aquest sentit, el portaveu del Govern de Rajoy ha afirmat que les càrregues de l’1-O, “si ho comparem amb altres manifestacions”, no van tenir més que un ferit d’importància, en la seva opinió, i ha responsabilitzat al Govern català presidit llavors per Carles Puigdemont de provocar els esdeveniments per convocar aquell referèndum.

Méndez de Vigo també s’ha referit al futur de l’expresident de la Generalitat reclamant que es presenti “davant les autoritats de les que va fugir fa uns mesos” si pretén ser investit pel Parlament de Catalunya.

“El Tribunal Constitucional ha estat clar i ha deixat les coses d’una manera nítida. No hi pot haver investidura telemàtica ni per delegació”, ha explicat el ministre, que ha insistit a reclamar a Puigdemont que es presenti davant el jutge, “que és el que decideix si ha d’anar a la presó o l’autoritza a anar al parlament, perquè estem en un Estat de Dret i cal fer el que diuen els jutges “, ha postil·lat.

De la mateixa manera, Méndez de Vigo ha assegurat que l’aplicació de l’article 155 a Catalunya seguirà en vigor “fins que hi hagi un Govern a Catalunya”, encara que ha aclarit que la seva aplicació cessarà amb “un Govern amb totes les de la llei” i no si prospera “un Govern amb trampes”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari