Press "Enter" to skip to content

The Guardian sobre Dastis: Dirigent autoritari que s’aprofita de les “fake news”

Puntuació dels lectors

Sorprenent llista d’un article del diari “The Guardian” que descriu com els “dirigents autoritaris” s’aprofiten de les “fake news”.

Nicolás Maduro
El govern de Birmània
Bashar Al-Assad
Alfonso Dastis

L’article parteix dels premis a les notícies falses que el president dels Estats Units, Donald Trump, va repartir entre la premsa del seu país. El periodista Adam Gabbat li dona la volta des de Nova York i parla dels líder que han fet de les “fake news” la seva nova arma.

A la llista apareixen sis exemple: la Xina, Síria, Vençuela, Rússia, Birmània i Espanya. L’article recorda l’entrevista a la BBC on Alfonso Dastis va respondre en directe que moltes de les imatges i notícies sobre el referèndum de l’1 d’octubre van ser “alternative facts” i “fake news”.

El periodista afirma que centenars de persones van resultar ferides per l’actuació policial. Assegura que els vídeos mostraven com els agents van donar puntades i van colpejar amb porres les persones als col·legis electorals.

L’article diu que l’obsessió per les “fake news” de Donald Trump han ajudat molts països a amagar “abusos dels drets humans”. Posa d’exemple Nicolas Maduro, president de Veneçuela, que va parlar de notícies falses en una entrevista a Russia Today.

El president de Síria, Bashar Al-Assad, figura a la llista per intentar amagar amb la frases “et pots inventar el que sigui aquest dies” els més de 13.000 morts a les seves presons que recollia un informe d’Amnistia Internacional.

Segons informa TV3, també apareixen el govern de Birmània per la crisi dels Rohingya i els mitjans de la Xina. El ministeri d’exteriors rus es guanya una menció per la seva web, que conté un apartat destinat a desacreditar informacions titllant-les de “fake news”

Comentaris
COMPARTEIX !
 • 367
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  367
  Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser