Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’Audiència Nacional autoritza Díaz Ferrán a sortir de la presó després de defraudar gairebé 100 milions d’euros

Comparteix
885Shares

L’Audiència Nacional ha autoritzat l’excarceració de l’expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán. L’antic responsable de la Patronal espanyola està a la presó de Soto del Real des de l’any 2012.

El jutge de Vigilància Penitenciària José Luis Castro ha pres la decisió amb el vistiplau de la Fiscalia pel bon comportament i per l’edat de Díaz Ferrán, que té 75 anys i problemes de salut.

El jutge ha decidit mantenir-lo en segon grau, però amb aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que implica “flexibilitzar” el model d’execució regimental segons les condicions de cada pres.

Díaz Ferrán ja ha complert tres quartes parts de la condemna que li van imposar. A més, el jutge també ha tingut en compte el seu bon comportament en els més de cinc anys que ha estat a la presó. Fins i tot, s’ha mostrat disposat a col·laborar amb una ONG un cop fora.

El van condemnar a més de 8 anys de presó per causes com la fallida del grup Marsans, per defraudar gairebé 100 milions d’euros derivats de la compra d’Aerolíneas Argentinas, i pel cas de les targetes “black”. En aquest últim cas, però, el Tribunal Suprem encara no ha declarat ferma la condemna.

Comentaris
Comparteix
885Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari