Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Enric Millo: “Tot un poble no es pot sacrificar per un home”

Comparteix
3791Shares

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, creu que la tornada a la normalitat a Catalunya arribarà quan acabi el “enrocament de voler investir” a Carles Puigdemont. Ha opinat a RAC1 que un presidenciable amb comptes pendents amb la justícia retarda tot el procés. “Un home es pot sacrificar per un poble, però tot un poble no es pot sacrificar per un home”, ha explicat en clara al·lusió al líder de JxCat.

El popular Millo ha explicat al programa ‘Via lliure’ que l’acte del Tribunal Constitucional resol els dubtes sobre el que es pot fer i el que no al Parlament de Catalunya el dia de la investidura. “El més important és que ara tenim una situació aclaridora”, exposa. “Els escenaris possibles dependran que Puigdemont es presenti davant del Tribunal Superior, s’expliqui i que el jutge prengui la decisió”.

Convida als independentistes a dir si estan a favor d’esperar fins a sis mesos perquè la situació s’aclareixi

Per a Millo, Puigdemont tenia el 21-D el dret polític de presentar-se a les eleccions, però no s’ha d’oblidar que “en una democràcia la llei s’ha de complir”. “Si els grups parlamentaris que donen suport a aquesta candidatura creuen que Catalunya pot esperar tres, quatre, cinc o sis mesos fins que això s’aclareixi, que ho diguin. No és la millor manera de defensar el bé comú “, ha valorat a RAC1.

Segons Millo, el que ha provocat el recurs del Govern central és “l’acte administratiu del Parlament en proposar una persona fugida de la justícia”. Defensa que l’objectiu de Rajoy és que Catalunya tingui el més ràpid possible un Govern i per Millo “qualsevol candidat elegit democràticament, i d’acord amb la llei, pot ser president”.

Comentaris
Comparteix
3791Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Joan Joan

    Clar?,diges als de Madrid que ho facin.

  2. Anònim Anònim

    Si,Homa…vols dir?

Deixa un comentari