Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La jutge que representarà Espanya al Tribunal de Drets Humans: “L’avortament il·legal no provoca més morts de dones”

Comparteix
0Shares

La catedràtica de Filosofia del Dret Maria Elósegui (Sant Sebastià, 1957), nova jutgessa espanyola del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH), ha vinculat en llibres, articles i entrevistes l’homosexualitat amb diferents patologies i defensat en els seus escrits que els transsexuals s’han de sotmetre a teràpies “psicològiques i psiquiàtriques”.

En una entrevista difosa pel portal almudi.org, vinculat a l’Opus Dei, per analitzar el contingut d’un dels seus llibres, Elósegui arriba a la conclusió que els homosexuals acaben desenvolupant diferents patologies sense cap mena de dubte: “Per a molts, l’ sexe biològic i el gènere, és a dir els rols socials, no estan relacionats, de manera que podríem construir la nostra identitat sexual al marge o d’esquena al nostre sexe biològic. En el llibre veiem com aquesta construcció de la identitat sexual al marge del sexe biològic és factible a causa de la llibertat humana ja que els éssers humans no estem determinats per la biologia. Però el que ho puguem fer (sempre dins d’uns marges, ja que no podem canviar el nostre ADN masculí o femení), no vol dir que el saldo sigui positiu, sinó que afectarà la construcció de la personalitat. de manera que el resultat no és indiferent. Els que construeixin i realitzin el seu comportament sexual de acu Erdo al seu sexe biològic desenvoluparan una conducta equilibrada i sana, i els que s’entestin a anar contra la seva biologia desenvoluparan diferents patologies. Això està clar “.

Durant aquesta mateixa entrevista, la catedràtica d’Història del Dret lamenta que la “manipulació que certes ideologies han fet” del concepte “gènere” hagi condicionat diferents conferències de l’ONU i els seus informes sobre les relacions entre homes i dones. Elósegui lamenta que moviments “antagònics com el liberalisme anglosaxó o el marxisme acaben unint-se per defensar uns mateixos objectius”. Es refereix a les relacions entre els dos sexes.

Elósegui, que segons ella mateixa ha escrit no es manifesta “explícitament i com a punt de partida en contra de la ideologia gai”, també s’ha posicionat en contra que es digui matrimoni a les unions entre homosexuals. Ho fa en una llarga disquisició sobre el dret civil, en el que segons ella, també “ha penetrat la ideologia liberal”.

En un altre article publicat al diari El Comerç del Perú el 26 de maig de 2014, Elósegui analitza la decisió del Tribunal Constitucional d’aquell país de denegar el canvi de sexe en el registre civil a un transsexual operat a Espanya. En la seva columna repassa les legislacions de diferents països i compara les exigències que s’estableixen per a inscriure en registres públics a persones que han canviat el seu sexe.

En la seva exposició la catedràtica dubte que les cirurgies pagades amb diners públics siguin la millor sortida per a una persona transsexual i llisca com a solució “les teràpies psicològic-psiquiàtriques” recolzant-se en la suposada existència de “nombroses revistes científiques” que així ho defensen.

Promiscuïtat i malalties de transmissió sexual

En un altre llibre titulat La cara de la violència. Més enllà del dolor de les dones, publicat el 2002 per l’editorial Icària, la nova jutgessa del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg escriu un capítol al costat de la ginecòloga Ana Carmen Marcuello Franco, que advoca “per unes relacions sexuals de gènere”. Elósegui defensa que la fidelitat és el valor més important per a la felicitat de la parella, “tant per a l’home, com encara més per a la dona” i al·ludeix a “nombrosos estudis [que no detalla] sobre la conducta homosexual, que com se sap és molt més compulsiva i porta, tot i la gran necessitat afectiva d’aquestes persones, a tenir un elevat nombre de parelles, fins al punt que el conegut sociòleg homosexual alemany Danneccker ha escrit ‘la fidel amistat homosexual és un mite’ “.

“El preservatiu pot fomentar els abusos sexuals”

Elósegui també explica en un dels seus articles la seva idea del preservatiu. En un article de 1999 titulat L’ONU aprova el control de la població, amb un altre nom, la catedràtica de Filosofia del Dret afirma: “No s’explica que el preservatiu no és eficaç enfront d’altres malalties de transmissió sexual més freqüents que la SIDA, com gonorrea, sífilis, herpes, infeccions pelvianes, etc. Tampoc el preservatiu protegeix dels abusos sexuals en si, més aviat,pot estimular el violador, que posa mitjans per evitar un embaràs en la víctima “.

“L’avortament il·legal no porta més morts de dones”

En una altra columna publicada el 2003 (La incultura no és laica), Elósegui afirma: “No és cert que el fet que l’avortament sigui il·legal impliqui més morts de dones per avortaments clandestins. Per exemple, a Irlanda l’avortament està prohibit i tot just hi ha morts de mares per aquesta causa, mentre que els Estats Units, on l’avortament és legal, registra les xifres més altes de morts per complicacions de l’avortament “.

En altres articles, Elósegui ataca les polítiques públiques de “control de la població” que inclouen l’avortament legal i el fet que siguin acollides en el si de l’ONU. A La píndola de cinc anys després, del 1999, critica que un organisme dependent de l’ONU es donés suport a ONG afins, de les que diu representaven “un cert tipus de feminisme radical, ja anacrònic en els seus països d’origen”.

“En parlar dels mètodes anticonceptius, un nou terme que s’intenta encunyar és el de contracepció d’emergència (emergency contraception), és a dir, l’ús d’una píndola després d’haver tingut una relació sexual amb la finalitat d’evitar un embaràs no desitjat . Aquest contraceptiu impedeix la implantació de l’ou fecundat (en definitiva d’un embrió) a l’úter “, escrivia Elósegui.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari