Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Amazon presenta el supermercat del futur sense pagaments, cues ni caixes

Comparteix
33Shares

Amazon obre aquest dilluns el primer supermercat sense pagament s, cues ni caixes. Amazon Go és el nom que ha rebut aquest projecte del gegant del comerç electrònic, el debut es va anunciar per a principis de l’any passat però s’ha hagut de retardar per problemes tècnics.

En aquest peculiar supermercat, el client entra utilitzant una aplicació mòbil, ‘Amazon Go’ disponible per a iPhone i Android a Estats Units, i agafa tot allò que desitgi comprar. A més, heu de tenir un compte Amazon. La instal·lació de ‘Amazon Go’ és una condició sine qua non per poder gaudir del servei, ja que l’app identifica els clients, amb un codi QR que escaneja en entrar, i s’activa en entrar a la botiga.

No es tracta d’un establiment amb productes gratis, sinó que el pagament es realitza de forma automàtica a través del compte Amazon. A més, la probabilitat de robatori és pràcticament nul·la, assegura l’empresa. A la botiga, càmeres i sensors de moviment detecten tots aquells productes que el client adquireix i fins i tot és capaç de localitzar, mitjançant intel·ligència artificial, aquells articles que el client torna als prestatges. En acabar, se surt de l’establiment i es rep una notificació al mòbil amb la factura de la compra.

El supermercat, de 170 metres quadrats, està situat al centre de Seattle (Washington), entre diversos edificis del seu campus urbà. Disposa de menjars preparats per esmorzar, el dinar o el sopar; una selecció de amanides, entrepans i refrescos; vins i cerveses, i alguns productes frescos, com carn.

L’establiment ja ha estat disponible en proves per als seus empleats des de desembre de 2016, quan la firma va revelar els seus plans d’expansió en el sector alimentari i el desenvolupament d’altres formats de botiga.

Intel·ligència artificial i reconeixement d’objectes

Segons Amazon, el sistema de seguiment dels clients és tan precís que pot distingir entre dues persones que es creuin o mirin el mateix lineal. Darrere d’aquest sistema hi ha un esforç notable en reconeixement d’objectes i machine learning.

Informacions del Wall Street Journal havien revelat en les passades setmanes que aquests sensors presentaven problemes quan hi havia molta gent a la botiga.

L’establiment compte, de moment, amb persones físiques que s’encarreguen de reposar el inventari, preparar menjars en una petita cuina que hi ha a l’establiment, controlar la secció d’alcohol i atendre dubtes i devolucions.

Durant el 2017 l’empresa ha pogut assimilar els hàbits de compra a la botiga física i adaptar el servei a les necessitats del consumidor. Per exemple, no es posa l’amaniment a les amanides per evitar una suma de calories que potser no desitgi el client, sinó que se li dóna la possibilitat d’afegir-o no.También s’ofereixen versions més petites d’algunes menjars preparats i etiqueten clarament els plats vegetarians per a aquest mercat.

Go Amazon se suma a Amazon Books i als punts de recollida de compra Amazon Fresh Pickup. No obstant això, de moment la companyia no ha revelat plans per obrir més botigues com l’acabada d’estrenar a Seattle.

Comentaris
Comparteix
33Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari