Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX]El jutge del Suprem rebutja demanar una euroordre per detenir Puigdemont a Dinamarca

Comparteix
0Shares

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena denega la petició de la fiscalia de demanar a Dinamarca una nova ordre europea de detenció contra Carles Puigdemont, que ha viatjat de Brussel·les a Copenhaguen per assistir a un debat sobre Catalunya. La fiscalia espanyola ho havia sol·licitat pels delictes de rebel·lió i sedició, però el jutge ha decidit renunciar a aquesta possibilitat.

En el seu escrit, el magistrat considera raonable la petició, però afegeix que hi ha matisos que una ordre d’aquest tipus hagi de ser ajornada.

“L’instructor troba raonable la petició fiscal si es preveu que l’investigat es troba fora del territori nacional per eludir un procés penal, però afegeix que aquesta sol·licitud s’enfronta a matisos que condueixen que hagi de ser ajornada l’ordre de detenció sol·licitada”.

El mes passat, el jutge Llarena va retirar l’euroordre contra Puigdemont i els exconsellers per evitar que la justícia belga pogués limitar els delictes de rebel·lió i sedició.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari