Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Tres nous casos de sarna eleven a 26 els sanitaris afectats a Reus

Comparteix
0Shares

L’Hospital Sant Joan de Reus (Tarragona) ha diagnosticat tres nous casos de sarna entre els professionals del centre, el que eleva a 26 els sanitaris afectats pel brot. En un comunicat aquest diumenge, l’hospital ha explicat que els afectats han estat atesos al servei de vigilància de la salut i han rebut el tractament de forma immediata.

Un cop s’aplica el tractament sobre la pell, el pacient deixa de ser transmissor de la malaltia i si el seu estat ho permet ja pot reincorporar a la feina. La sarna és una malaltia contagiosa de la pell causada per un àcar, la transmissió és de persona a persona per contacte directe i prolongat de pell a pell o per la roba.

Des de divendres s’està oferint un tractament preventiu a tots els professionals del servei d’Urgències del centre per indicació de la Secretaria Pública del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i la Comissió d’Infeccions de l’hospital. A més l’hospital ha intensificat les mesures d’higiene -com la neteja del mobiliari o el canvi diari de la roba laboral- per evitar nous contagis.

El primer cas es va detectar el passat 12 de gener i, des de llavors, l’afectació s’ha concentrat sobretot en infermeria i zeladors d’Urgències, que han rebut tractament de forma immediata. El període d’incubació pot ser d’entre 2 i 6 setmanes, per aquest motiu s’intensifiquessin els controls per detectar de forma immediata qualsevol possible nou cas. Segons l’Agència de Salut Pública, s’han activat els protocols d’inspecció, vigilància i control per localitzar l’origen del brot i fer el seguiment oportú.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari