Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] El jutge candidat del Govern Espanyol pel TEDH rep 0 vots per no saber ni anglès ni francès

Comparteix
0Shares

Francisco Pérez dels Cobos, 57 anys, expresident del Tribunal Constitucional i candidat favorit del Govern per al lloc de magistrat del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), va rebre zero vots -de els 10 en joc- de la Comissió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) per no tenir el nivell d’anglès o francès parlat requerit, requisit imprescindible per formar part del màxim tribunal de garanties del Vell Continent.

Pérez dels Cobos va ser “examinat” -una entrevista oral- a París, el 12 de gener passat pels 10 components d’aquesta Comissió al costat dels altres dos membres de la terna de candidats presentada pel Govern d’Espanya, el director de l’ Assessoria Jurídica Internacional del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, José Martín i Pérez de Nanclares, de 53 anys, i la catedràtica de Filosofia del Dret a la Universitat de Saragossa, María Elósegui, de 60 anys.

Els membres d’aquesta Comissió van ser Boriss Cilevics, Letònia (president), Donald Anderson, Regne Unit, Eka Beselia, Geòrgia, Titus Corlatean, Romania, i Evànguelos Venizelos, Grècia, pel Grup Socialista; Ronan Mullen i Attila Tilki, Irlanda i Hongria, pel Grup Popular Europeu; Jordi Xuclà, Espanya (és diputat pel PdeCAT al Congrés), per l’Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa; David Blencathra, Regne Unit, pel Grup de Conservadors d’Europa; i Olena Sotnyk, Ucraïna, presidenta de la Comissió sobre Assumptes Legals i Drets Humans del Consell D’Europa.

Segons ha pogut saber Confilegal.com , quan van començar a preguntar a Pérez dels Cobos en anglès els va respondre: “¿poden preguntar en espanyol?”.

Fonts de l’entorn de l’expresident del Constitucional diuen que el candidat “es va veure sorprès” perquè esperava que l’entrevista fos en espanyol, per això la seva candidatura va perdre tota la “empenta” proporcionada pel Govern Espanyol.

Pérez dels Cobos va facilitar el següent quadre -dins de la seva currículum- al Consell d’Europa, detallant els idiomes que teòricament domina.

En el mateix quadre figura l’anglès, “Good” (bé) en lectura, en escriptura i parlat, si bé l’expresident del Constitucional reconeix que “encara que el meu nivell d’anglès compleix amb els estàndards exigits, hauria de prendre classes intensives d’aquest idioma per dur a terme les meves tasques com a jutge al Tribunal Europeu de Drets Humans, per la qual cosa em comprometo a prendre-per complir amb els meus deures tal com es precisa per a tal responsabilitat “.

Sobre el domini del francès diu “Very good” (molt bé), llegit, escrit i parlat.

El curiós és que si bé en el quadre dels idiomes estava “Tot molt bé”, posteriorment el magistrat s’hagi vist sorprès en saber que l’entrevista era en anglès.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Barrufet37 Barrufet37

    Cap altre pregunta més senyoria!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Pilar Pilar

    El “GOBIERNO DE ESPAÑA ” aún cree vivir en tiempos pasados, “DONDE EL SOL NO SE PONÍA EN SUS DOMINIOS

Deixa un comentari