Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El curiós article d’un diari espanyol :¿Y si Puigdemont llega a presentarse en el Parlament para su investidura?

Comparteix
0Shares

En un article publicat pel diari espanyol Diario16.com, el periodista Luis Losada Pescador ha explicat unes de les possibilitats si arribés a presentar-Puigdemont al parlament per a la seva investidura.

Text íntegre de l’article:

Ja hi ha acord nacionalista per a la investidura catalana. ERC encara està esperant els detalls, però tot sembla apuntar al fet que acceptarien una investidura telemàtica malgrat haver estat desaconsellat pels serveis jurídics de la cambra. Com no són vinculants …

Si aquest escenari es produeix, és segur -perquè així ha estat anunciat- que el govern prorrogarà el 155 i demanarà al Constitucional que anul·li el nomenament. I així ho farà. A partir d’aquí, pot ser que els nacionalistes es fraccionin i busquin un substitut. Però també pot ser que no els interessi i insisteixin amb Puigdemont.

Què passa si Puigdemont es presenta a la cambra per a la seva investidura? Diran que és impossible perquè en el moment en què posi peu a Espanya serà detingut. Però això només passaria si és interceptat. I convé recordar que Schengen va diluir les fronteres. Així que si es col·loca una perruca “a lo Carrillo” pot ser que entre fins al Parlament sense ser detingut.

Diran que el CNI li ha vigilat. Igual que va vigilar les urnes l’1 d’octubre ?, incapacitat, manca de professionalitat o ‘cop d’Estat’ contra Rajoy? Tot és possible en aquest sainet que ens consumeix.

I Puigdemont és un home de relat. La seva història és una espècie de sèrie-reality per capítols. El final de la seva presència física al Parlament seria un clímax perfecte. ¿I després ?, ho aturarà la policia nacional a la tribuna oa la porta? És segur que en aquest escenari els mossos independentistes no col·laboraran.

La disjuntiva seria “susto o muerte”. O la passivitat i la humiliació mundial. O l’actuació, l’enrenou i una foto per a la història futura i el descrèdit present. És previsible que Soraya -màxima responsable de l’CNI- estigui donant ordres perquè Puigdemoint no es mogui un mil·límetre sense que Moncloa ho sàpiga. Ja només queda que l’obeeixin …

De moment, Puigdemont prepara el seu penúltim capítol: la trobada a Brussel·les amb el nou president del Parlament, Roger Torrent. La visita es realitzaria amb l’excusa de la ronda de contactes, però es convertiria en el reconeixement visual al ‘president a l’exili’. En paral·lel, Rajoy ofereix una copa de Nadal el 16 de gener -sí, han llegit bé- per traslladar els periodistes -i per tant a l’opinió pública- una cosa tan òbvia com que no és possible que el president de Catalunya sigui un pròfug o presidiari. Un got és un got …

Uns marquen l’agenda i altres arriben amb la llengua fora …

Fuente : Diario16.com

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari