Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Mataró porta la Generalitat als tribunals per impagament

Comparteix
75Shares

Aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament una proposta de resolució presentada pel grup municipal del Partit Popular de Catalunya amb el suport dels grups municipals d’ICV-EUiA, Ciutadans i VOLEMataró per denunciar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya pels incompliments en el finançament de les escoles bressol municipals de Mataró, que a falta d’un estudi amb més profunditat pot ascendir a tres milions d’euros, la tercera part del cost de caça plaça de guarderia, que es dividia entre les famílies, l’ajuntament i la Generalitat.

El text, que també va aprovar CiU i ERC sol·licita al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el compliment dels acords signats amb les entitats municipalistes per al finançament de les llars d’infants de titularitat municipal, incomplerts des de l’any 2011 sol·licita al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el pagament de les quantitats ja justificades i acceptades, relatives al finançament de les llars d’infants de titularitat municipal. Atès que no ha satisfet aquesta demanda, ha perjudicat les famílies i també les finances municipals.

Ajuntaments com el de Cornellà o l’Hospitalet van demandar judicialment al Departament i finalment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó amb sentència condemnatòria contra la Generalitat a la qual s’obliga a satisfer les obligacions que havia contret amb aquests municipis per al finançament de les seves llars d’infants municipals. Altres ajuntaments, com el de Barcelona, ​​també han anunciat la interposició de demandes contra el Departament pel mateix motiu.

Per tot això, els serveis jurídics de l’Ajuntament de Mataró s’iniciaran els tràmits necessaris per presentar una demanda contra el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per rescabalar-se dels incompliments sobre el finançament de les Escoles Bressol Municipals de Mataró.

Comentaris
Comparteix
75Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari