Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Segons un diari anglès la popularitat de Rajoy cau en Picada per culpa de l’ independentisme

Comparteix
0Shares

Segons informa el diari anglès Daily espress, les eleccions a la regió Catalana al desembre li van donar a Rajoy, una humiliant derrota amb el seu Partit Popular (PP) rebent tot just el 4,2 per cent dels vots, amb els analistes confiats que el seu decisió de prohibir un referèndum d’independència i prendre mesures dràstiques contra el moviment separatista un factor de motivació significatiu per als votants.

Una enquesta d’opinió realitzada per Metroscopia i publicada al diari espanyol “El País” va suggerir que si avui es realitzaran eleccions generals a Espanya, el PP podria esperar obtenir només el 23,2 per cent dels vots en comparació amb el 33 per cent en 2016, el que significa que seria superat pel partit de centredreta Ciutadans, que a diferència del PP té les seves arrels a la regió catalana.

Tal és la caiguda de Rajoy, que els seus aliats creuen que pot tenir només 12 mesos per canviar les coses, tot i que qualsevol reemplaçament necessitaria temps per instal·lar-se de forma productiva en l’executiu espanyol abans de les eleccions generals de 2020.

Abans de les eleccions generals, s’acosten eleccions municipals, regionals i europees que probablement oferiran una prova crucial de l’autoritat de Rajoy.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari