Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’agència de qualificació de risc Fitch aconsella Espanya un millor finançament per Catalunya

Comparteix
0Shares

La situació política a Catalunya no ha afectat tant a l’economia espanyola com indicaven les previsions de molts economistes. Així ho ha confirmat l’agència de qualificació de risc Fitch, que ha decidit pujar la nota d’Espanya un esglaó (des de BBB + a A-), passant d’aprovat alt a notable baix amb perspectiva estable.

L’agència considera que la secessió de Catalunya segueix sent improbable. Per això, Fitch centra els seus pronòstics en un acord al voltant d’un nou sistema de finançament autonòmic que inclogui més autonomia per a aquesta regió dins d’Espanya, tot i que considera que serà un procés llarg en el qual es veuran escalades del sobiranisme de tant en tant.

A més, veu un risc cada vegada menor que s’accentuïn les tensions polítiques fins al punt d’afectar els “fonaments” del deute espanyol.

Després d’haver corregit els desequilibris macroeconòmics i haver aprofundit en la reducció del dèficit públic, l’agència remarca els signes de fortalesa que, segons destaca, segueix donant l’economia espanyola. Malgrat això, també destaca la inestabilitat que generaria una possible impossibilitat de tirar endavant uns nous pressupostos per a 2018, situació que de perllongar-per 2019 podria derivar en eleccions anticipades.

La decisió de l’agència Fitch pot marcar una tendència, o així ho espera el ministre d’Economia, Luis de Guindos, que ha assegurat que espera que les altres agències de qualificació de risc (S & P i Moody ‘s) també revisin a l’alça la nota d’Espanya al llarg de 2018.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari