Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’advocat de Puigdemont no descarta una investidura presencial al·legant aquesta nova estratègia

Comparteix
426Shares

Jaume Alonso-Cuevillas, l’advocat de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, ha assegurat que no descarta cap escenari per a la investidura de l’ara diputat de JxCat, a Brussel·les, ni tan sols la seva presència física al Parlament el dia del debat i votació.

En declaracions al canal 3/24 de la televisió pública catalana, Cuevillas ha indicat que Puigdemont contempla tots els escenaris per a ser elegit president, fins i tot acudir de forma presencial a la sessió d’investidura. “No ha descartat, en cap moment, presentar-se, conscient dels riscos que assumeix, i intentar la investidura presencialment”, ha assegurat.

Cuevillas també va remarcar que Puigdemont “no s’ha fugat”, ja que “es va anar a Brussel·les quan tenia llibertat de moviments i després va acudir a la justícia belga”

Puigdemont va assegurar ahir que és viable governar a distància des de Bèlgica però no si és “presidiari”, de manera que va descartar tornar si hi ha risc d’acabar pres, encara que va apuntar que estudia al·legar “immunitat” com a diputat per evitar la seva detenció.

Així mateix, Cuevillas ha plantejat els seus dubtes sobre el viatge que Puigdemont té previst efectuar a Dinamarca per pronunciar dilluns que ve una conferència, davant el risc que això comportés una nova ordre de detenció europea.

En unes declaracions al canal autonòmic 8tv, l’advocat ha apuntat que estan estudiant la possibilitat fins i tot que no vagi a Copenhaguen. “Tinc elements sòlids per creure que Dinamarca no concediria una extradició, però estem valorant els ‘tempos’ perquè mentre es tramita una ordre de detenció podria coincidir amb la investidura i Puigdemont no podria decidir lliurement si vol tornar o no”, ha indicat.

L’advocat ha remarcat que la seva prioritat és “la plena disponibilitat” per als dies 29, 30 i 31 de gener, en què es podria celebrar el debat d’investidura al Parlament.

Comentaris
Comparteix
426Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari