Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Telediario de TVE obre amb la caiguda d’un arbre a Holanda i “oblida” el cas Gürtel

Comparteix
634Shares

La setmana passada, els telenotícies no van recollir la confessió per escrit a la Fiscalia de Correa i la seva declaració en el judici va quedar relegada a l’minut 12 dels informatius per darrere de la roda de premsa dels promotors de Tabarnia. En la jornada d’aquest divendres, la notícia d’obertura ha estat el temporal en Holanda.El Canal 24 hores no ha connectat en directe amb la sala.
Aquest dilluns arrencava el judici de la trama Gürtel valenciana pel finançament il·legal del PP de Francisco Camps. El cap de la trama, Francisco Correa, va assenyalar aquest dimarts al PP valencià i al que va ser el seu secretari general, com a instigadors dels pagaments en B i del finançament il·legal del partit. No obstant això, en el qual és un dels judicis clau sobre caixa B dels populars, TVE no s’està bolcant precisament amb la informació.

El 10 de gener, Correa arribava a un acord amb la Fiscalia i reconeixia per escrit el finançament il·legal del PP. En els telediaris de TVE no es va donar cap informació al respecte.

Aquest dimarts 16, el “cap” de la xarxa corrupta va declarar al jutjat que el PP el va obligar a cobrar amb factures falses a través dels empresaris i assenyalava a Ricardo Costa. Aquest dia, els telenotícies de TVE, tant l’edició de les 15 hores com la de les 21, obrien incloent en els titulars la roda de premsa dels promotors de Tabarnia. El judici de la Gürtel i la confessió de Correa no apareixeria en l’informatiu fins al minut 12.

El dimecres 17 de gener es va suspenia el judici fins avui divendres, que s’ha reprès amb una gran expectació per les noves “revelacions” que poguessin realitzar Pablo Crespo o Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’.

Al Canal 24 hores no s’ha connectat en directe amb el judici, com si estan fent altres cadenes com laSexta o Cuatro. Durant la jornada, a les 10.40 del matí s’ha emès una peça del judici, a les 12.28 una connexió en directe amb l’Audiència Nacional i després s’ha seguit parlant del tema en la tertúlia fins a les 12.37.

Mentre que en cap moment s’ha connectat en directe amb la declaració que els imputats estaven fent a la sala, sí que han connectat, passades les 13 hores, amb Fitur per oferir en directe durant més de 10 minuts el discurs de Mariano Rajoy a la fira de Turisme.

L’obertura del Telediario: el temporal a Holanda

A la sessió, Pablo Crespo ratificava el finançament il·legal del PP valencià i assenyalava també a Ricardo Costa, però el Telediario de les 15 hores ha obert amb el temporal a Holanda i la imatge de la caiguda d’un arbre que gairebé impacta sobre una dona i seu nadó i que s’han salvat “de miracle”.

El segon titular era per a Catalunya i la resposta del Govern a Puigdemont, seguit de les amenaces en xarxes socials denunciades per Albert Rivera. Després de tot això, es recollia la declaració de Pablo Crespo.

El Consell d’Informatius es mostra “preocupat”

El CDI es mostra “preocupat, més enllà del cas concret de la Gürtel, pel fet que els nostres telenotícies cada vegada donen més espai a successos i esdeveniments cridaners (com avui la caiguda d’un arbre a Holanda) que releguen informacions molt més transcendents per als ciutadans “.

Comentaris
Comparteix
634Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari