Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Mendez de Vigo a Torrent :”No cal cometre errors del passat, la seva predecessora ja va haver de rendir comptes davant els tribunals”.

Comparteix
0Shares

El Govern ha posat en el punt de mira el nou president del Parlament, Roger Torrent, de cara a la possibilitat que el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, sigui investit president de la Generalitat a distància. El portaveu de l’Executiu, Iñigo Mendez de Vigo, ha advertit a Torrent que no ha de “cometre els errors del passat”, en referència a la seva antecessora en el càrrec, Carme Forcadell.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha insistit que Torrent haurà de “respondre davant els tribunals”. “No cal cometre errors del passat i aprendre del que ha passat, la seva predecessora ja va haver de rendir comptes davant els tribunals”.

Des de la Moncloa, es insistie que “no hi ha cap possibilitat” al reglament del Parlament que permeti que Puigdemont pugui ser president des de Brussel·les. Per això, Méndez de Vigo ha tornat a reiterar al missatge del Govern sobre una posibilie investidura. Evitant explicar com pensen evitar-ho, l’Executiu ha reiterat que no permetrà “cap il·legalitat”.

El portaveu també ha rebutjat la possibilitat que Torrent viatge a Brussel·les per entrevistar-se amb Puigdemont. “De l’única manera que s’entendria aquest viatge seria per comunicar-li a Puigdemont que assumís les seves responsabilitats amb la justícia”, ha manifestat Méndez de Vigo.

Lamenta que Cs no cedeixi un diputat al PPC

D’altra banda, Méndez de Vigo ha lamentat que Ciutadans s’hagi oposat a cedir un diputat al PP perquè pugui tenir grup propi al Parlament i ha assegurat que haurà d’explicar “per què no vol que el constitucionalisme tingui més força”.

“No es tracta de saber qui és el primer, sinó que hi hagi més veus i assegurar una presència equitativa en les comissions”, ha remarcat Méndez de Vigo en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari