Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO] Investiguen a la Legió per un suposat delicte d’odi pels seus càntics denigrant a la dona

Comparteix
213Shares

La desfilada d’un grup de militars de la Legió per Sanlúcar de Barrameda (Cadis) ha causat la indignació d’alguns veïns i partits com Esquerra Unida, que han exigit l’actuació del Ministeri de Defensa després d’incloure en els seus càntics ofenses i insults masclistes contra les dones.

“Yo prefiero a un tanque a una mujer, porque el tanque va a la guerra, y la mujer la guerra es”, van cantar els militars que van participar en una exhibició realitzada fa alguns dies des del passeig de Les Piletas cap Baix de Guia, en un viatge de la Legió fins al Vedat de Doñana, tal com es veu en un vídeo difós per Esquerra Unida.Para Esquerra Unida, aquest i altres lemes similars que se senten al vídeo són “càntics masclistes i expressament ofensius contra la dona” , segons denuncia en un comunicat.

“Yo prefiero tener un cabo a una mujer, porque el cabo te da la hostia, y la mujer la hostia es”; “yo prefiero tener un árbol a tener una mujer, porque el árbol tiene ramas y la mujer eh eh eh”; “yo prefiero tener un perro a tener una mujer, porque el perro ladra que ladra, y la mujer ladrona es”, criden els participants d’aquesta desfilada al vídeo.

“Els valors masclistes més rancis encara no s’han superat en l’exèrcit espanyol , un exèrcit del qual ja formen part les dones, com s’ha pogut evidenciar en aquesta desfilada en què participava també alguna dona, arrossegada pels càntics que pel que sembla fan servir aquests soldats com una part de l’estil de la vida militar, per mostrar una falsa duresa i homenia “, lamenta el comunicat d’Esquerra Unida.” la denigració de les dones vociferada a través d’aquestes cançons grolleres, on la desqualificació i maltractament verbal és una constant, flac favor li fa a la lluita contra la violència masclista “, añade.Izquierda Unida creu que “aquestes lletres no són més que una manifestació de la violència normalitzada i naturalitzada que està vivint part de la societat i on no hi ha dia en què no hagi estat assassinada o na dona “.De aquí que Esquerra Unida hagi demanat a l’Ajuntament de Sanlúcar que expressi una queixa per fets” tan lamentables “, i al Ministeri de Defensa” que l’Observatori Militar per la Igualtat, que va néixer el 2005 per protegir la dona del assetjament i violència sexual a l’exèrcit, investigui aquests fets “.També reclama que s’apliqui el nou Codi militar de 2014, perquè” aquest tipus de cançons promou una imatge passada de moda de masculinitat prepotent, abassegadora i masclista que atempten contra la dignitat de les dones “.

La denúncia del PCE subratlla que els legionaris “es van dedicar a insultar i denigrar la dona com a tal, en un context festiu, normalitzant l’insult”. Aquesta querella davant la justícia es produeix després que l’Exèrcit de Terra reaccionés tèbiament davant aquests fets assegurant que, “encara que aquests càntics són marcadament tradicionals i antics, són mancats d’oportunitat”.

Comentaris
Comparteix
213Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari