Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Desglossament dels 87 Milions “De Zoido” durant i després del Referèndum

Comparteix
221Shares

Era un dels grans interrogants de l’Operació Copèrnic i avui s’ha desvetllat: el cost total de l’amplíssim desplegament de forces i cossos de seguretat de l’Estat durant aquest passat tardor a Catalunya per l’1-O. Segons ha detallat el ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, en la compareixença al Senat, el Govern va destinar un total de 87,1 milions d’euros, una quantitat que el mateix departament ha desglossat posteriorment als grups parlamentaris de la cambra alta.

El document facilitat per Interior concreta que en total l’Executiu central va destinar 87.103.355,05 euros per mobilitzar 6.000 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil -es van organitzar relleus i només hi va haver uns 4.500 efectius de forma estable. D’això, el major va gastar es va assignar per a les dietes dels agents, que va pujar fins 43.300.000 d’euros.

26,5 milions d’euros per a ‘El vaixell de Piolín’ i els ferris GNV-Azzura i Rhapsody

Una de les imatges icòniques del dispositiu policial, que es va allargar de mitjans de setembre fins a finals d’any, van ser els tres ferris creuer atracats als ports de Barcelona i Tarragona. Segons les xifres facilitades per Interior, el lloguer dels tres vaixells va suposar una despesa de 26,5 milions d’euros, agregats dins el capítol de dietes.

El ferri Moby Donada -també conegut com vaixell de Piolín per la imatge dels Looney Tunes pintada en la seva part lateral-, va implicar un cost per a l’erari públic de 5,5 milions d’euros. A GNV-Azurra es van destinar 8,5 milions; i al Rhapsody, altres 12,5 milions. Els policies van criticar especialment el servei a bord del primer dels ferri, per al que es va destinar 1,4 milions suplementaris.

Zoido
És un alt cost que hem de pagar entre tots els espanyols per culpa del Govern independentista que hi havia a Catalunya “

Segons la mateixa documentació facilitada als senadors, l’Executiu de Mariano Rajoy es va gastar 6,3 milions en allotjament; 10,3 milions en manutenció; i 105.780 euros en locomoció. També cal afegir la despesa en el trasllat dels agents i els complements de productivitat.

Un elevat import del que Zoido ha culpat aquest dijous al matí a l’Executiu d’Puigdemont: “És un alt cost que hem de pagar entre tots els espanyols per culpa del Govern independentista que hi havia a Catalunya”. En aquest sentit, cal recordar que la passada primavera el Tribunal Constitucional va suspendre una partida de 5,8 milions d’euros que el Govern català pretenia destinar a “processos electorals i consultes populars”, és a dir, al referèndum.

Comentaris
Comparteix
221Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Juanjo Juanjo

    La repressió a preu de saldo.
    N,estic segur que la xifra de despesses deu ser molt mes elevada, pero mes que arribara a milers de milions d, euros tot es dona per bo en pro de la seva pàtria.
    Això ho pague jo!! Que deia el capità Moro.

Deixa un comentari