Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Forcadell i Simó deixen a l’advocat de Junqueras: canvi d’estratègia ?

Comparteix
0Shares

L’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i la membre de la Mesa, Anna Simó, totes dues d’ERC, han decidit fer un canvi d’estratègia i designar un nou advocat perquè defensi els seus interessos davant el Tribunal Suprem. En un escrit enviat al magistrat Pablo Llarena, i al qual ha tingut accés La Vanguardia, el lletrat Andreu Van den Eynde ha comunicat haver donat la vènia a la col·lega Olga Arderiu.

Aquesta advocada prové del despatx de Molins & Silva, que porta a altres investigats en la causa de rebel·lió a través del lletrat Jordi Pina, com és el cas de l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, Santi Vila, Jordi Turull i Josep Rull, tots ells del PDeCAT. Excepte Vila, els altres tres s’han presentat a les eleccions del 21 de desembre amb la formació liderada per Carles Puigdemont.

En el cas de la nova lletrada designada per Forcadell i Simó, va ser membre d’aquest bufet fins que va decidir formar el seu propi tot i que també està relacionada amb la defensa de membres de CDC o PDeCAT.

Manté a Junqueras

D’aquesta manera, les dues dirigent d’ERC han optat per seguir una altra línia de defensa amb un canvi de lletrat. Van den Eynde segueix portant la defensa del líder d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. Si és el cas, va portar una línia diferent respecte dels altres tres empresonats en la causa per rebel·lió -els presidents de ANC i Òmnium i l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn- i no va sol·licitar la seva declaració voluntària tal com van fer la resta.

Junqueras va optar per recórrer en apel·lació la interlocutòria de presó acordat per l’instructor Pablo Llarena perquè una Sala de tres magistrats decidissin si havia de seguir a la presó. El tribunal va acordar que, si s’escau ha risc de reiteració delictiva i va dictar un acte que entra al fons de la possible existència d’un delicte de rebel·lió.

Segons informa LaVanguardia, en la causa no és la primera vegada que hi ha un canvi de lletrats. Inicialment, la majoria dels exconsellers del PDeCAT van optar per l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas encara que després que la jutge de l’Audiència Nacional que va iniciar el cas, Carmen Lamela, acordés l’ingrés a la presó incondicional de tot l’ex Govern -excepte de Santi Vila alguns van canviar de defensa, entre ells Turull, Rull i Forn.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari