Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rodrigo Rato declara que de Guindos li va oferir una feina “Premium” si renunciava a Bankia

Comparteix
0Shares

L’expresident de Bankia Rodrigo Rato ha responsabilitzat el ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, de la seva dimissió al capdavant de l’entitat el 2012, de la forma en què es va dur a terme i de les seves conseqüències, i ha revelat que el ministre li va oferir un lloc en una empresa cotitzada per convèncer-lo.

“La decisió de la meva dimissió, com es va dur a terme i les seves conseqüències van ser total responsabilitat del ministre”, ha assenyalat Rato en declaracions a Europa Press en resposta a la compareixença del ministre davant la comissió de la crisi del Congrés.

En ella, De Guindos va assegurar que va ser Rato el que inicialment va decidir dimitir “perquè va veure el que se li venia a sobre”, però que, quan aquest va intentar continuar al capdavant de Bankia fins i tot després d’haver comunicat la seva decisió a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV), sí que va exigir la seva marxa.

L’exvicepresident del Govern ha subratllat, però, que De Guindos li va demanar que dimitís el diumenge dia 6 de maig durant una reunió al seu despatx del passeig de la Castellana, després d’una reunió amb tres competidors en la qual “un d’ells la va sol·licitar per ser del PP “. Un cop tot sol, segons el relat de Rato, el titular d’Economia va tractar d’oferir “un altre lloc en una altra companyia cotitzada” per convèncer-lo, cosa que “no va fer falta” i li va semblar “ridícul”.

L’endemà, l’exministre va visitar a La Moncloa el president del Govern, Mariano Rajoy, per “confirmar” la posició del Govern. Seguidament, segons Rato, va enviar un correu electrònic “a tota la plantilla” de Bankia per comunicar la seva dimissió i “evitar així” possibles manipulacions”de De Guindos.

A més, ha indicat que aquest mateix matí va mantenir una conversa per telèfon amb Guindos, qui el va instar a posar-se en contacte amb el seu successor al capdavant de Bankia, José Ignacio Goirigoizarri. Aquest, segons Rato, li va dir que “no tenia cap compromís” i va assegurar que parlaria el mateix dimarts amb el ministre.

Segons el relat de l’exdirector gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), en la conversa mantinguda aquest mateix dimarts dia 8 a la tarda el titular d’Economia, Guindos li va demanar que dimitís l’endemà, tal com va fer.

En aquest procés que va durar més d’un mes, segons Rato, les tres reunions celebrades des del diumenge després de Setmana Santa van ser sense la presència del Banc d’Espanya “però amb les dels tres principals competidors, als quals el ministre va arribar a encarregar calcular les provisions necessàries per a Bankia “, segons les seves pròpies explicacions.

Mentrestant, el Banc d’Espanya aprovava el pla del Grup Bankia-BFA per complir el decret llei 2/2012.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari