Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Espanya és el país amb la xarxa de trens d’alta velocitat més infrautilitzada del món

Comparteix
0Shares

Actualment el principal operador de la xarxa ferroviària espanyola és Renfe Operadora, empresa propietat del Govern Espanyol, juntament amb Adif que és l’administrador de la infraestructura. Tot i la llei de la liberalització del mercat de ferrocarril, Renfe segueix sent la principal operadora i tan sols s’han traspassat algunes línies com la Línia Lleida – la Pobla de Segur. Pròximament està previst que es traspassin algunes línies o serveis de Renfe Operadora als governs de les comunitats autònomes que ho sol·licitin.

A més de Renfe Operadora, hi ha altres operadores que gestionen diferents línies que mai han format part de Renfe Operadora perquè no foren nacionalitzades el 1941, com per exemple les línies de FEVE, FGC, FGV i Euskotren.

El TGV porta 15 persones per quilòmetre, unes xifres molt llunyanes de les dels grans països europeus, que en tenen 50 o fins i tot 84.

Espanya és el país amb la xarxa d’alta velocitat més infrautilitzada de tot el món. Segons dades de la Unió Internacional de Ferrocarrilsdel 2016, el TGV el fan servir 15 persones per cada quilòmetre.

Xifres molt llunyanes dels grans països europeus

Aquestes xifres estan molt lluny dels grans països europeus. A França utilitzen l’alta velocitat 50 persones per quilòmetre, mentre que a Alemanya ho fan 84. Aquest rànquing l’encapçala el Japó (amb 166 viatgers per quilòmetre) i Taiwan (amb 162).

Espanya, a més, és el segon país amb la xarxa més llarga de TGV de tot el món, només darrere de la Xina.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari