Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Duríssim discurs de Maragall: L’Estat no vol saber res de reconciliació, només sap imposar, humiliar i castigar “

3997Shares

Duríssim i inusual discurs del president de la “mesa d’edat”, Ernest Maragall, en el ple de constitució del Parlament. Dur contra l’Estat espanyol i inusual per la circumstàncies excepcionals que envolten la sessió, amb l’absència del Govern en funcions, de dos caps de llista i sis diputats de les forces independentistes, representats els absents amb llaços grocs en els seus escons.

“L’Estat no vol saber res de reconciliació ni de sobiranies compartides. No sap guanyar, sap derrotar, només sap imposar, humiliar i castigar “, ha deixat anar Maragall, el diputat de més edat de la Cambra, des de la presidència de la taula, qui s’ha trobat amb els aplaudiments de la bancada sobiranista però també amb una ovació irònica de Ciutadans.

“Sense aquestes eleccions imposades per l’Estat a l’empara del 155 jo no estaria aquí”, ha continuat alhora que ha recordat que “els que haurien d’estar aquí són precisament els que no estan”. No obstant això, Maragall ha assenyalat que “hem après, coneixem les nostres forces, ja sabem el que podem esperar d’Europa i dels seus estats”.

El diputat republicà ha volgut subratllar que “el 21D va ser la confirmació de l’1-O” i ha conclòs el discurs amb un “aquest país serà sempre el nostre. Visca Catalunya “, reinterpretant un dels lemes de les recents manifestacions independentistes.

El discurs ha estat criticat per Inés Arrimadas, qui l’ha titllat de “míting d’ERC”

Comentaris
3997Shares

4 Comments

 1. Contundent, fantàstic, clarįssim. Molt bé, Ernest Maragall. Necessitem polítics com vos.Valent, i amb ganes de dir les coses pel seu nom. Felicitats!!!!!!

 2. Maggie Maggie

  Arrimadas, cal que et posis al dia en cultura i , com no, en altres coses!!! Els “cortijos” són a Andalusia (la teva terra), a Catalunya hi ha “masies”.
  No sé que hi fots vivin aquí… no saps gairebé res de la nostra estimada Catalunya i sembla que tampoc t’interessa massa el saber-ho, ja que ets una dels que la voleu espanyolitzar i fer desaperèixer tot l’autòcton. Dius que vols ser la presidenta de tots els Catalans… doncs deixa’m que et digui ” QUE HO TENS XUNGO!!! ” tú i els teus aneu a espanyolitzar a una altre banda i deixeu Catalunya i als Catalans viure en pau i tranquilitat !!!

 3. JOSEP LL. ALEMANY JOSEP LL. ALEMANY

  Sra. Arrimadas…AQUEST MAÏS SERÀ SEMPRE NOSTRE !!!!. No d’en Franco, no d’En José antonio, no de VOX ni de SCC ni tan sols de Ciudadanos … serà dels Catalans o de ningú !!!!

 4. Ani Maria Rodriguez Ani Maria Rodriguez

  MOLT BE ERNEST MARAGALL !
  ES DE L’ANTIC PSC (epd) I CONTINUA FIDEL A LES SEVES IDEAS !
  De la “Inés Arrimades” que s’en pot dir ? filla i neta de guardia civils i que també hi te ficat a un cosí a dins … Una dona que té facilitat per els idiomes , pero que mai ha estimat Catalunya ni s’ha sentit catalana !

Deixa un comentari