Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Arrimadas: El bloque independentista sigue actuando como si el “Parlament fuera su cortijo”

Comparteix
0Shares

El president de la mesa d’edat, Ernest Maragall, ha obert aquest dimecres el ple de constitució de la Cambra amb un discurs inicial molt contundent i poc habitual en jornades com aquesta.

Maragall ha iniciat la sessió constitutiva de la cambra catalana expressant la seva “indignació” pel fet que vuit diputats electes independentistes no puguin ser avui presents en estar “empresonats” o a l'”exili” a Bèlgica.

“Hauria de dir ‘Bon dia president de la Generalitat i consellers’, però tots no hi són. Alguns són a la presó i altres a l’exili”.

De fet, és la primera vegada que el banc del govern està buit en una sessió de constitució del Parlament.

Maragall ha avisat que el seu discurs venia “més del cor que del cap”.

“Sento una acumulació d’indignació per les agressions que cada dia vivim, i una suma de raons” que fan més “gran” aquesta “Catalunya que no es rendeix ni es resigna, que vol seguir construint el país lliure i just”.

Indignats pel “discurs partidista” de l’veterà diputat Ernest Maragall, que avui ha presidit la Mesa d’edat en la constitució del Parlament i ha acusat “a l’estat espanyol de saber només humiliar”, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha censurat que el bloc independentista segueixi actuant com si el “Parlament fos el seu cortijo”. Arrimadas veu l’independentisme a la línia rupturista que va desembocar en la DUI el 27 d’octubre. Respecte d’això, ha recordat que el 21-D Cs va guanyar les eleccions en vots i escons i que l’independentisme va perdre “dos escons i percentatge de vots”.

“Vam començar aquesta legislatura com acabem l’anterior. La Taula i el nou president del Parlament que treballen per i per a la independència “, ha assenyalat Arrimadas.

La presidenta de Cs ha expressat els seus dubtes que el diputat d’ERC Roger Torrent hagi de suposar un canvi respecte a la seva predecessora, Carme Forcadell. “Després d’escoltar els seus discursos, no sembla que hagi de ser un president imparcial”, ha afirmat.

Així mateix, ha anunciat que han registrat per escrit una reclamació per la delegació de vot dels tres diputats que romanen a la presó provisional acceptada per Maragall i la Mesa d’edat. Acostades ha recordat que l’informe dels lletrats de la Cambra i el reglament les úniques tres raons que justifiquen el vot delegat són el de llarga incapacitat, baixa per maternitat / paternitat o malaltia greu. “La interpretació de la Taula ha estat retorçada”, ha afirmat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. Llienç Llienç

    A Catalunya no hi han cortijos, ens tindria que explicar que passa amb els cortijos a la seva terra. I si us plau, no protestin per el vot delegat dels presoners polítics, està legalment i graciosament permès pel jutge Llarena.

Deixa un comentari