Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Concentracions a tot Catalunya pels tres mesos a la presó de ‘els Jordis’

Comparteix
0Shares

El 16 d’octubre, el llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, i l’encara líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, van entrar a la presó provisional per un presumpte delicte de sedició. Una acusació per la qual ‘els Jordis’ segueixen empresonats a Soto del Real. Davant d’això, les entitats sobiranistes han tornat a cridar a la mobilització aquest dimarts a la tarda per protestar quan es compleixen tres mesos de la seva entrada a la presó.

ANC i Òmnium han proposat sengles concentracions a les 20.00 hores en tots els ajuntaments de Catalunya. L’excepció és a Barcelona, ​​on s’han facilitat cinc punts de trobada a les 19.00 hores per construir cinc columnes de manifestants fins a la cruïlla entre el Passeig Sant Joan i el carrer Casp. Des d’allà, la manifestació segueix fins a acabar davant l’entrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Les entitats sobiranistes han demanat als assistents que acudeixin amb els ja habituals llaços grocs o amb una peça del mateix color, convertit en símbol de l’independentisme per demanar l’alliberament de Sànchez i Cuixart, així com l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller d’Interior Joaquim Forn -en presó preventiva des del passat 2 de novembre.

Concentracions en tots els ajuntaments i cinc columnes a Barcelona

Després de la manifestació, celebraran un acte a l’Avinguda Lluís Companys presentat per l’actriu Marta Millà i en què intervindran l’economista i activista Arcadi Oliveres i la catedràtica de Dret Constitucional i coordinadora del Col·lectiu Praga, Mercè Barceló.

Les entitats sobiranistes tornaran a exigir la llibertat dels dos dirigents, als quals qualifiquen de “presos polítics” i que consideren que estan injustament empresonats perquè, com diu el lema de la marxa, són “homes de pau”.

Tancaran l’acte de Barcelona les dues actuals cares visibles de les dues entitats sobiranistes: el vicepresident de l’ANC Agustí Alcoberro i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Juanjo Juanjo

    Ja no son presoners polítics, ara son ostages del regim mafios i corrupte. Una venjança cruel d,estil franquiste o de la camorra cavernaria borbònica. No eixiran si davant no tenen una rèplica o un problema insuperable. També la consolidació de la Republica pot obligar la seva excarcelació.
    Per això, entre altres coses, es deu de produïr els mes aviat possible la ruptura judicial amb ñ.
    Llibertat per aquestes persones innocents!!!!

Deixa un comentari