Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Lletrats del Parlament rebutgen una investidura a distància de Puigdemont

Comparteix
0Shares

Els lletrats del Parlament rebutgen en el seu informe jurídic la possibilitat que Carles Puigdemont pugui ser investit de forma telemàtica o delegada. En l’informe redactat a petició del PSC i Ciutadans, els lletrats consideren que la investidura ha de ser amb participació “directa i personal” del candidat.

“Aquests debats, amb major intensitat que d’altres establerts pel Reglament, s’organitzen ‘inuitu personae’ de manera que sense la participació directa i personal del candidat o del president de la Generalitat mancarien d’un element essencial del procediment, sense el qual aquest no podria complir la seva funció estatutària i reglamentària”.

Els lletrats expliciten que el “respecte a les regles bàsiques dels procediments parlamentaris” fa “imprescindible” l’assistència dels protagonistes al debat “sense cap mitjà interposat ni substitució de la persona que ha de ser el principal protagonista”, d’acord amb la llei i el reglament.

“Les regles bàsiques dels procediments parlamentaris fan imprescindible l’assistència dels protagonistes al debat, sense cap mitjà interposat ni substitució de la persona que ha de ser el principal protagonista”.

Els lletrats també diuen que el reglament no contempla els supòsits de delegació dels vot per estar a l’estranger o a la presó, tot i que en aquest últim cas obren la porta a la interpretació que en faci la mesa d’Edat.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari