Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Enquesta de “ABC”: El PP s’enfonsa i el 63% creu que Albiol ha de dimitir

Comparteix
370Shares

Els últims resultats de Ciutadans a les passades eleccions a Catalunya estan suposant un auge del partit a nivell nacional. La formació d’Albert Rivera seria, a dia d’avui, l’opció més votada si hi hagués una cita amb les urnes a nivell general, segons es desprèn de l’últim sondeig publicat al diari ABC. Uns resultats que suposarien una majoria absoluta tant si pacten amb el PP com si ho fan amb el PSOE.

En l’enquesta, realitzada per GAD3 durant els dies 8 i 11 de gener, Ciutadans quedaria com la tercera força política al Congrés (86-90 escons) causa de l’efecte de la Llei electoral, que perjudica a les circumscripcions més petites. El PP seria el primer en escons amb 97-101, el PSOE es quedaria amb 93-97 i Units Podem cauria a la quarta posició amb 42-44.

La Llei D’Hont perjudica Ciutadans

A nivell de vots Ciutadans obtindria 6,4 milions (26,2%), 400.000 més que el Partit Popular (24,7%). El partit de Pere Sánchez es quedaria molt a prop del segon esglaó amb 5,9 milions de vots (24,2%). Pablo Iglesias i els seus perdrien 6,4 punts i més de 1,4 milions de vots respecte a les generals de 2016, ja que li atribueix 3.611.000 suports (14,7%) que el deixarien com a quarta força parlamentària.

Aquest desfasament entre vots i escons és causa de l’efecte de la Llei D’Hont, vigent en el sistema electoral espanyol, que penalitza la menor presència de Ciutadans a les circumscripcions més petites on “li impedeix obtenir escó i converteix en inútils tots els vots obtinguts allà “, explica el diari. No obstant això, amb la mateixa llei però en una hipotètica circumscripció única, amb els resultats de l’enquesta, Cs sí seria la primera força, amb 96 diputats, seguit del PP, amb 90, i del PSOE, amb 88.

Un 69,9% dels enquestats creuen que els independentistes intentaran repetir una DUI

Set de cada deu entrevistats pensen que Rajoy podrà acabar la legislatura com a president i quatre de cada deu veuen positiva l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Cataluny.

El 69,9% dels enquestats considera que els independentistes intentaran repetir la DUI si aconsegueixen el govern de la Generalitat; el 66,1% són partidaris que Inés Arrimadas intenti formar govern per haver estat la candidata més votada en les eleccions de l’21D i el el 63,3% veuria bé la dimissió de Xavier García Albiol després dels resultats aconseguits pel PP en aquestes eleccions .

Comentaris
Comparteix
370Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari