Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Javier Arenas: Puigdemont “no és un candidat, sinó un esperpent” i millor que “abandoni el deliri i torni al sentit comú”

Comparteix
0Shares

El vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, ha afirmat aquest diumenge sobre l’expresident de la Generalitat i candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, que “no és un candidat, és un esperpent”, així com li ha exigit que ” abandoni el deliri i torni al sentit comú pensant en els ciutadans “.

Així s’ha pronunciat Arenas durant la seva intervenció en la clausura d’un acte amb alcaldes i amb el Consell Territorial de portaveus del PP de Sevilla, on ha incidit que el de Puigdemont “és impossible trobar en la història mundial de la democràcia una cosa igual : un senyor que surt fugit i que vol governar a Catalunya fugit i trucant per telèfon “.

“Això no és un candidat, és un esperpent”, ha sostingut el dirigent del PP, que ha reclamat a l’expresident que “abandoni el deliri i torni al sentit comú pensant en els ciutadans” ja que, com ha insistit, “no hi ha cap cas en la història de la democràcia en què algú hagi intentant fer una cosa semblant “.

De la mateixa manera, Arenas ha criticat que Ciutadans (Cs) no li doni una “petita ajuda” al seu partit i “prefereixi silenciar el PP abans que hi hagi tres grups parlamentaris constitucionals defensant Espanya al Parlament de Catalunya”, sobretot després de la negativa dels d’Albert Rivera de cedir un diputat al PP perquè pugui formar grup propi al Parlament de Catalunya, després que obtinguessin només quatre escons en les eleccions del passat 21 de desembre.

Així les coses, el vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP ha sostingut que és “transcendental” que el PP segueixi defensant la unitat d’Espanya ja que “l’assumpte dels separatistes catalans no s’ha acabat”. En aquest sentit, ha subratllat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució ha estat “un bàlsam” i ha tingut efectes “devastadors contra la il·legalitat”.

En aquest sentit, ha assenyalat que després de la seva aplicació “ara resulta que hi ha molts que no es recorden dels que van fer, molts diuen que si ho van fer estava mal fet, i molts diuen que si van fer el que no es recorda que van fer , no tornaran a fer-ho “.

En un altre moment del seu discurs, i quan ha desgranat els reptes que té per davant el PP al 2018, Arenas ha recordat que aquest curs es compleixen 40 anys de la Constitució espanyola i ha defensat que és el moment de “actualitzar aquests pactes de la concòrdia “, ja que ha posat èmfasi que sota cap concepte podem “cargárnosla”.

Després que dimecres passat compareguessin davant la comissió territorial del Congrés 3 ‘pares’ de la Constitució, Miguel Herrero de Miñón, José Pedro Pérez Llorca i Miquel Roca, el dirigent del PP ha explicat que van posar de manifest que “no podem donar per mort “els valors que representa la Carta Magna el 78.

Ha defensat que cal millorar el que es va fer al 78 ja que gràcies a la Constitució “Espanya és el cinquè país que més ha crescut en els últims 40 anys”, al mateix temps que ha destacat que és el país “líder en ocupació , en creixement econòmic, en turisme, en captació d’inversions i en donacions i trasplantaments “, entre d’altres assumptes.

Arenas ha destacat que aquestes dades positives són també gràcies al fet que el PP està al capdavant del Govern central, quan ha recordat que el president, Mariano Rajoy, ha patit els anys “més difícils de gestió política” de la història del país, havent de defensar la sobirania d’Espanya davant reptes com l’independentista, i sempre ho ha fet “des del màxim respecte a la llei”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

5 Comments

 1. Angels Angels

  I tu un corrupte. El president de la Generalitat ha estat votat per nosaltres i manté la dignitat d’un poble. Demano que els del PP en tingueu una milionèsima del que te ell. Amb això ja n’hi hauria prou per que tiréssim endavant i poguéssim parlar i negociar com persones.

 2. El PRESIDENT DE LA GENERALITAT ES A TOTES TOTES EL HONORABLE “”CARLES PUIGDEMONT””.
  I ara q tots hem votat segons les sevas reglas ARA FAÇIN EL FAVOR DE RESPECTAR EL RESULTAT DE LES URNES.
  TAN SI ELS I AGRADEN COM SI NO.
  PER NOSALTRES ES EL Q VOLEM.
  L’unic “”esperpentic “” son vostes
  Catalunya resistira tot i mes del q vostes façin. Endavant.

 3. Bernat. Bernat.

  Arenas, mal educado, no tornes idea de nada lameculos. Què seràs tu si Puigdemont, segun dices, és un esperpento ? Té lo digo ? Pues un asqueroso señorito andaluz.

 4. Unamés Unamés

  Ah, només és un andalús desgraciat, corrupte
  i envejós, per suposat.
  Passo

 5. Enrique Enrique

  El señor por decir algo no recuerda su pasado ni tiene puñetera idea de lo que sentimos los catalanes(bueno es compadre del señor Albiol y asi les a ido en las elecciones)E

Deixa un comentari