Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El jutge Llarena ordena que s’habilitin els instruments necessaris perquè Junqueras i els Jordis puguin exercir els seus càrrecs parlamentaris

Comparteix
0Shares

El magistrat acorda que al Parlament de Catalunya s’habilitin els instruments necessaris perquè Oriol Junqueras, Jordi Sánchez i Joaquín Forn puguin accedir a la seva condició de parlamentaris en els termes exigits en l’article 23 del Reglament del parlament, tot i la situació de presó provisional, comunicada i sense fiança en la qual actualment es troben.

Els advocats de Junqueras van sol·licitar ahir el trasllat del seu defensat a una presó catalana per tal que pogués acudir als plens i les comissions del Govern de Catalunya, per tal com havia sortit elegit com a parlamentari per la formació Esquerra Republicana de Catalunya. Sostenen els advocats, a més, que aquesta situació facilitaria la seva assistència a la investidura, a més de les relacions amb els seus familiars que no haurien de desplaçar-650 quilòmetres. Junqueras es troba reclòs a la presó d’Estremera a Madrid.

No obstant això, el jutge declara la incapacitat legal perllongada d’aquests investigats per complir el deure d’assistir als debats i les votacions del Ple del Parlament de Catalunya, de manera que si els investigats ho sol·licitessin correspon a la Mesa del Parlament arbitrar la manera que entengui procedent i si no hi ha raó administrativa que s’oposi a això, el procediment perquè deleguin els seus vots en un altre diputat, mentre subsisteixi la seva situació de presó provisional.

D’altra banda, afegeix el jutge en la seva AUTO que encara que en el nostre ordenament jurídic la presó provisional “tampoc pot comportar la restricció d’uns drets polítics (…), el substrat de risc subsisteix avui, es visualitza tant per un estès suport social als investigats (…) amb aquests precedents i aquestes condicions actuals de sortida i retorn d’un centre penitenciari, en data i hores determinades, i fer-ho amb garantia que es desenvoluparn amb normalitat i amb cura del greu enfrontament ciutadà que pot impulsar , l’excarceració, per això , ha de ser rebutjada “. I acorda que pel Parlament de Catalunya s’habilitin els instruments necessaris perquè D. Oriol Junqueras i Vies, així com els investigats Jordi Sánchez Picanyol i D. Joaquim Forn i Chiarello, puguin accedir a la seva condició de parlamentaris, en els termes exigits en l’article 23 del Reglament del Parlament, tot i la situació de presó provisional, comunicada i sense fiança, en la qual actualment es troben.

Fuente :Diario16.com

Comentaris
Comparteix
0Shares

5 Comments

 1. joan joan

  el que han de fer tot aquest sistema antidemocratic d’una justicia injusta i partidista i un govern corrupte es deixar de pasarse pel forro la llei i deixar en llibertat els presos politics que retenen ile.galment. Llibertat pels presos politics d’in estat franquista

 2. Amparo Amparo

  El jutge Llarena no pot dir que està incapacitat legalment per asistir a fer les tasques representatives del poble que l’ha votat.
  Ha de ser incapacitat per un tribunal i no és el cas.
  És molt fort com deixen que es faci servir la jústicia política en contra de les idees.
  Son ostatges del PP.

 3. Esther Vidiella Esther Vidiella

  En un pais normal , no feixista, no et permetrien fer de jutge Llarena… un patán manipulat per el ‘gobierno dictatorial de la nación’ – han de demostrar la seva innocècia ? Jo pensava que era al revés

 4. Montse Montse

  Tot i que està molt bé que subtitulin el vídeo, crec que serà suficient amb les imatges perquè es posin les mans al cap.

 5. No sé si sota en nom de jutge Llarena hi ha una persona normal. Les contínues contradiccions i les decisions de tipus ideològic constants em fan pensar que existeix una tal Llarena, però no un jutge. El noble nom de jutge sembla que ha desaparegut d’Espanya.

Deixa un comentari