Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Tribunal d’Estrasburg admet una demanda per un cas de racisme de un agent de la policia espanyola

Comparteix
0Shares

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha admès una demanda contra l’Estat espanyol per una identificació policial per raons ètniques, és a dir, “basada exclusivament en el color de la pell de la persona”, segons ha informat SOS Racisme. Estrasburg ha donat fins a l’abril al govern espanyol per presentar la seva versió dels fets que van tenir lloc el maig del 2013.

Zeshan Muhammad, veí de Santa Coloma de Gramenet des que era nen i amb permís de residència, va ser aturat a Barcelona per un agent de la policia espanyola “perquè ets negre, i punt!”, segons ha explicat l’ONG. En un comunicat també diu que l’agent hauria admès a l’implicat que “no hauria parat a una persona blanca”.

En la queixa també s’argumenta que el llenguatge dels policies estava “carregat de tints racistes” i que un dels agents va “bufetejar” al demandant, que va ser detingut i portat a comissaria, on se li va imposar una sanció administrativa per haver rebutjat la identificació.

La demanda al·lega que els fets vulneren el dret a no ser discriminat i el dret a la vida privada, tots dos recollits en el Conveni Europeu de Drets Humans.

El demandant va presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial de l’Estat davant el ministeri d’Interior el 2014, que va ser desestimada per falta d’evidències. El Jutjat Central d’allò Contenciós Administratiu també ho va desestimar, així com el TC, que va considerar el cas “no rellevant” el 2016.

La demanda a Estrasburg va ser presentada al maig amb el recolzament de SOS Racisme Catalunya i Open Society Justice Initiative. Segons SOS Racisme aquesta pràctica policial “discriminatòria” afecta “milers de persones” a Espanya.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari