Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Un professor de l’escola Vedruna Gràcia, en presó preventiva per abusos sexuals

Comparteix
0Shares

Un professor d’informàtica de l’escola Vedruna Gràcia, a Barcelona, en presó preventiva, investigat per diversos delictes d’abusos sexuals i elaboració de pornografia infantil, segons ha sabut Catalunya Ràdio. Els investigadors han trobat al seu telèfon mòbil prop de 700 imatges de nens i nenes semi despullats o despullats i en diferents actituds.

Segons la investigació judicial, les fotos corresponen a vuit joves de l’Agrupament Scout Mas Guinardó i a deu exalumnes de l’Escola Vedruna Gràcia.

Tot arrenca el 2015 quan dos membres de l’agrupament scout el van denunciar per presumptes tocaments que haurien passat tres anys enrere quan tots dos eren menors d’edat.

Aquell any els mossos detenen l’investigat i li intervenen tot el material informàtic que tenia al seu ordinador, a diversos cds i al telèfon mòbil. El professor ho comunica a la direcció del centre educatiu que no pren cap mesura, fent prevaldre la presumpció d’innocència, ja que queda en llibertat sense cap mesura cautelar.

El coordinador de l’equip de gestió de la Fundació Vedruna que dirigeix l’escola, Josep Closa, que ha criticat que cap autoritat l’avisés, ha explicat que es va activar el protocol d’abusos, però no el va acomiadar perquè les denúncies eren de fora del centre i no n’hi havia dins de l’escola:

“No hi ha cap circumstància que faci sospitar per part dels companys, ni per part dels pares ni dels mateixos alumnes, que hi hagi qualsevol cosa. Engeguem una avaluació individualitzada dels professors perquè, i de manera anònima als alumnes més grans, si hi ha qualsevol cosa, pugui sortir i tampoc apareix res dins de l’escola que ens faci sospitar”.

No és fins dos anys després, al 2017, quan arriba al jutjat el resultat de l’estudi policial de tots els arxius informàtics comissats a casa de l’investigat. És per això que el 12 de desembre passat se’l va detenir en la mateixa escola Vedruna i l’endemà la jutge, després de prendre-li declaració, el va enviar a la presó per evitar la destrucció de proves i que pugui influir en les presumptes víctimes.

La direcció de l’escola Vedruna de Gràcia l’ha suspès de les seves funcions mentre se l’investigui i ho ha comunicat a tota la comunitat educativa, segons ha admès la Fundació Vedruna:

“El mes passat, els Mossos ens expliquen que estan investigant aquest professor. Vam posar en marxa el protocol intern i immediatament se suspèn la seva tasca a l’escola i es va comunicar a totes les instàncies.”

Closa ha defensat que no hi ha cap denúncia per part dels pares del Vedruna Gràcia:

“No hi ha cap denúncia de pares del Vedruna Gràcia. Després de comunicar-ho sí que hi ha famílies que han especulat que potser sí que el professor era molt proper als nanos.”

La jutge ja ha pres declaració a alguns dels joves, exalumnes de l’escola Vedruna, que surten a les fotos. La majoria són nois que es van fer selfies, per indicació de l’investigat, segons han declarat, mentre que d’altres asseguren que no saben com aquestes imatges han arribat al mòbil del professor ara suspès.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari