Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Aquesta és l’estratègia de Puigdemont per ser investit President i resoldre el trencaclosques

Comparteix
0Shares

L’estratègia de Puigdemont per ser investit president de la Generalitat passa, a hores d’ara, per esperar fins al mateix dia del debat d’investidura, quan faria arribar al registre del Parlament un escrit on comuniqués que per la raó que tothom coneix no pot ser-hi físicament.

Inclouria el discurs d’investidura per escrit, per tant, ni Skype ni videoconferència, i delegaria en un altre diputat la seva intervenció.

Aquí l’oposició podria demanar un informe als lletrats i que la mesa reconsiderés admetre aquesta opció, però Puigdemont i els seus defensen que ni els informes dels lletrats són vinculants ni una mesa amb majoria independentista posaria pegues a una via que ells creuen que té empara en el reglament del Parlament.

Què passaria amb la votació? La primera opció és pactar amb els comuns les abstencions necessàries. Veu poques opcions que els diputats de Brussel·les puguin delegar el seu vot i, per tant, abans de posar en risc la seva investidura els demanaria que renunciïn per assegurar-la.

Una investidura que podria ser recorreguda pel govern espanyol i que el rei potser no acabaria signant si acabés suspesa pel Constitucional. Per Puigdemont, un escàndol democràtic que anul·laria la voluntat de la majoria del Parlament.

Segons informa TV3, tornarà a ser clau la interpretació del reglament del Parlament. I aquest dimecres hem sabut que els lletrats de la cambra ja han fet avui una primera reunió per abordar-ho, però que no tenen cap informe demanat.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. Kadra Kadra

    I això és una estratègia ??? això és una **** penjada en un pal !!! com hem arribat fins aquí ??? ningú no veu manipulació ni traició ??? què farem quan perdem la majoria, més sopars grocs ??? o anem a totes tothom, o pleguem d’una vegada.

Deixa un comentari