Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’últim informe sobre Catalunya: “El turisme segueix creixent de manera notable i s’han creat 77.501 nous llocs de treball”

Comparteix
0Shares

La inestabilitat política a Catalunya ha generat una pèrdua de 319 milions d’euros d’activitat turística 2017, rebaixant el creixement del PIB turístic espanyol del 4,7% al 4,4%, segons l’Aliança per a l’Excel·lència Turística, Exceltur.

Es tracta d’un impacte molt inferior a les xifres que augurava a mitjans d’octubre passat i que oscil·laven entre els 1.197 milions d’euros menys, de caure un 20% l’activitat, fins 1.796.000, de baixar un 30%. Així, són almenys 878 milions per sota del que projectat en el primer escenari.

Impacte a Barcelona

La crisi catalana va produir un descens mitjà del 9,6% dels ingressos turístics, concentrat a Barcelona, ​​a l’octubre i novembre, i del 15%, al desembre, principalment per la caiguda en la demanda en els mercats europeus de proximitat, ha detallat avui el vicepresident executiu de Excletur, José Luis Zoreda, en una roda de premsa.

No obstant això, Zoreda ha assegurat que, malgrat el procés independentista a Catalunya i altres adversitats com els atemptats a Barcelona i Cambrils, vaga en aeroports, conflictes laborals o fallida en operadors internacionals de transport, el turisme ha seguit creixent el 2017 de manera notable i s’han creat 77.501 nous llocs de treball.

Bona salut malgrat les adversitats

Zoreda ha destacat que el PIB turístic encadena vuit anys consecutius amb un creixement superior al conjunt de l’economia espanyola, en la qual eleva la seva participació fins al 11,5%, suposant 134.000 milions d’activitat.

Exceltur preveu per 2018 un nou creixement del PIB turístic, encara que a un ritme més moderat que en els últims dos anys, que se situa en un 3,3%, percentatge, que, tot i això, podria contreure fins a un 2,8%, de reproduir-episodis de tensió a Catalunya, per una nova situació d’inestabilitat política, que podrien fer perdre 924 milions d’d’euros, ha advertit Zoreda.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari