Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El comandament únic del dispositiu policial de l’1 d ‘octubre diu que l’1-O els agents van ser rebuts amb “violència directa”

Comparteix
239Shares

Diego Pérez de los Cobos, comandament únic del Ministeri de l’Interior del dispositiu policial de l’1-O, assegura que van haver d’actuar aquell dia perquè els policies van ser rebuts amb violència quan anaven a retirar les urnes. També diu que cap al migdia van deixar de fer-ho per concentrar-se a protegir els edificis del govern espanyol a Catalunya i perquè a les portes de les escoles cada vegada hi havia més gent.


Diego Perez De Los Cobos

La policia espanyola i la Guàrdia Civil van carregar contra els votants per respondre a “accions de violència directa” que van rebre els agents. És el que diu Diego Pérez de los Cobos, en l’informe que ha entregat al jutge Francisco Miralles, que investiga les més de 200 denúncies per lesions arran de les càrregues.

El coronel acusa els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) com a elements de coordinació dels atacs que assegura que va rebre la Policia Nacional per part dels participants en el referèndum i per impedir-los l’accés als locals de votació.

De los Cobos assegura que van rebre agressions abans i després de requisar urnes, vots i paperetes, i diu que van respondre-hi fent servir la “mínima força imprescindible”. Diu també que l’actuació policial no va tenir com a objectiu els votants.

El màxim responsable de l’operatiu també acusa els Mossos d’Esquadra de passivitat i inacció. Diu que, si haguessin actuat els dies previs a l’1 d’octubre, clausurant col·legis electorals, no hi hauria hagut les càrregues policials. Unes càrregues, segons l’informe, que es van acabar al migdia perquè preveien concentracions de protesta davant d’edificis estatals o casernes un cop tanquessin els col·legis electorals.

Comentaris
Comparteix
239Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari