Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Coscubiela es mofa de la declaració dels Jordis amb aquesta piulada i Turull li para els peus

Comparteix
1065Shares

La dissolució del Parlament via 155 i el 21-D van deixar l’exdiputat de Catalunya Sí que és Pot (CSQP), Joan Coscubiela, fora de la primera línia política. No obstant això, Coscubiela manté alguns comptes pendents amb molts independentistes a propòsit del Procés i, en concret, per les seves intervencions al Parlament i pel paper del seu grup parlamentari en l’anterior legislatura.

El seu contundent discurs durant les sessions del 6 i 7 de setembre a la cambra catalana per les formes que va emprar el bloc independentisme per intentar donar cobertura legal a l’1-O li van valer els aplaudiments dels diputats del Cs i PP i, per efecte rebot , guanyar-se a molts detractors entre els favorables a la independència. Coscubiela es va convertir gairebé d’un dia per l’altre al flagell de molts independentistes a través de les xarxes, que li van retreure el que van entendre com apropament a les posicions de populars i taronges. Un dels seus majors enemics a la xarxa va ser el diputat d’ERC, Garbiel Rufián -un habitual en aquestes refriegas-, però també, i curiosament, el seu excompany de bancada, l’ex secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin.

Sembla que la ferida encara cou i Coscubiela ha volgut venjar-se de molts dels seus haters a través de Twitter. L’exdiputat d’CSQP ha ironitzat amb les compareixences d’aquest dijous dels dos presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, al Tribunal Suprem. Els tres han renunciat davant el magistrat Pablo Llarena a la via unilateral i han al·legat que l’organització de l’1-O no tenia efectes legals.

“Estic a punt de creure que ningú ha defensat mai la via unilateral, que la DUI no va existir, que els que defensàvem el referèndum pactat no estàvem uns traïdors”, assegura Coscubiela, qui sense abandonar aquest to carregat d’acidesa, afegeix: “I que el problema de tot és del Poble, que no va entendre bé al fet que se li havia convocat i per això la van liar “.

Un cop baix a la línia de flotació dels dirigents independentistes, als quals no només sembla retreure la seva aposta per la via unilateral, sinó també el fet que ara tracten de ‘salvar-se’ davant els jutges traslladant les culpes als seus votants.

Com podia intuir, el tuit de Coscubiela no ha servit per aplacar els seus detractors més acèrrims. Més aviat el contrari. Alguns han criticat el que també va ser diputat d’ICV al Congrés per no entendre la situació judicial dels polítics sobiranistes processats. Més dur ha estat l’exconseller i membre de JxCAT, Jordi Turull, qui en to irònic ha desitjat “sort” a Coscubiela, perquè “segur que a la FAES valoraran el teu coneixement i en l’Ibex 35, la teva lleialtat”. A l’altre costat de la balança, el comentari ha tingut força acceptació, fins al punt que ha aconseguit més de 600 retuits.

Després del seu pas pel Parlament, Coscubiela ha abandonat la política institucional i encara no ha revelat quin serà el seu futur professional. De moment, no només escriu a Twitter sinó que es manté en l’esfera pública a través d’articles d’opinió. Abans del seu pas per la política, Coscubiela va ser secretari general de CCOO Catalunya entre 1995 i 2008.

Comentaris
Comparteix
1065Shares

6 Comments

 1. Ricard Ricard

  Ok, jo tinc amics que van contestar aixi per acabar amb aquesta historia. O sino haguesin pasat molts anys de preso

 2. Anònim Anònim

  Ok

 3. Juanjo Juanjo

  Els comuns deuen de sospesar la desfeta electoral després de la ignominiosa actuació d,aquest senyor, el grau de culpabilitat de la seva intervenció es total. Eixe dia milers de vots dels comuns varen canviar de bàndol.
  La perduda del valuós D. Fachín
  va propiciar la resta.
  Mala estratègia, manca d, objectius i desvinculació d,un procés que recolçen majoritàriament els Catalans.
  I va a menys.

 4. Anònim Anònim

  Sr. Coscubiela, a mi em va jutjar el TOP (Tribunal de Orden Público) el año 1974, acusada de propaganda il.legal i manifestació. ¿Què li sembla que hauria d’haver contestat quan en vam preguntar en el judici? ¿Hauria d’haver contestat que sí perquè em condemnessin a anys de presó? Doncs a això mateix és al que s’han vist obligats a fer els actuals presos polítics catalans, doncs el TOP de l’any 1974, és el mateix que el Tribunal Supremo i la Audiencia Nacional de 2018.

 5. Feliu Crespí Niubò Feliu Crespí Niubò

  Així li ha anat a CC.OO.

 6. Francesc Biscamps Valero Francesc Biscamps Valero

  Ja ha plegat al final s”adonat que no l’escoltava quasi ningú, fins i tot bastan criticat ara falta el seu company Sr. Franco Ravell qye plegui tambè mica amb mica netejem els vividors

Deixa un comentari