Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El sorprenent article d’un diari espanyol sobre Junqueras: “Vull que surti i discutir amb ell”

Comparteix
509Shares

En un dels seus últims articles al diari espanyol Diario16.com ha publicat una nota en referència a l’empresonament d’Oriol Junqueras, en l’article fa refeencia a que li agradaria que surti de presó com així també afirma que mai hauria d’haver entrat a la presó.

Text íntegre de l’article.

Alto precio de Junqueras por ser coherente

“El Tribunal Suprem ha donat un cop als que encara creiem en els Reis d’Orient. Mantenir a Oriol Junqueras a la presó no respon al que s’espera d’una Democràcia consolidada. El Tribunal Suprem, a través dels dos magistrats autors de l’acte, ha perdut una oportunitat única de posar en valor l’Estat de Dret, garantir una Justícia Igual per a tots i de mostrar la seva independència del Govern de Rajoy.

Em dol Espanya, per descomptat, des de la defensa de la Constitució, la llibertat d’expressió i des de la pluralitat de les idees. I em rebel contra la decisió que un home pacífic porti dos mesos a la presó per defensar una idea des d’un Parlament democràticament elegit, encara que s’hagi saltat les lleis espanyoles. Perquè si de saltar-se la legalitat vigent es tracta, que algú m’expliqui per què Urdangarín, jutjat i condemnat, estava en vigílies de Cap d’Any prenent zuritos per Vitòria amb el exmininistro Alonso i president del PP al País Basc.

O que algú em digui en nom de quina llei el president del Govern, Mariano Rajoy, s’atreveix a demanar a Junqueras respecte a les normes, quan el seu partit i molts de les seves dones i homes de confiança estan al “Trullo” per corrupció, o estan sent investigats o van a ser jutjats en breu.
El PP té més de 900 investigats per corrupció i el mateix partit s’asseu al banc dels acusats per la destrucció dels ordinadors de Bárcenas. Però, amb tot el greu que és això, el que no li perdono a Rajoy i la seva tropa és utilitzar una cosa sagrada, l’Estat de Dret i la Constitució, per fomentar el nacionalisme espanyolista contra Catalunya, i donar una imatge d’un país (que tant ens ha costat aixecar entre tots en quatre dècades) de pandereta.

No sóc nacionalista. No comparteixo els criteris i idees de Junqueras i els seus. És més, confesso que Puigdemont em sembla, a més d’un covard, 1 poca-solta. I crec que Catalunya mereixia altres líders, com els mereixia Espanya.

Però, almenys, Oriol Junqueras m’imposa un respecte imponent, un home fidel als seus principis fins quan es juga la seva llibertat davant un Tribunal Suprem. Car paga la seva coherència.

Exigeixo a l’Estat de Dret espanyol, a la Justícia i al Govern de Rajoy la llibertat de Junqueras i de la resta d’independentistes a la presó. No perquè comparteixi les seves tesis ni actuacions, sinó perquè vull rebatre, discutir i defensar les meves amb ells d’igual a igual.

Un home de pau, honrat i coherent no pot seguir a la presó. Vull que surti ja, discutir amb ell i esgotar-me en defensar els meus tesi enfront de les seves. Però vull tenir-lo davant. Vull batirme el coure amb Junqueras i l’Estat de Dret del meu país ha de garantir-nos als dos que així sigui.”

Fuente : Diario16.com
María José Pintor Sánchez-Ocaña

Comentaris
Comparteix
509Shares

One Comment

  1. Rafael Cuartielles Rafael Cuartielles

    Totalmente de acuerdo!

Deixa un comentari