Press "Enter" to skip to content

Rato al Congrés: “Rajoy volia el rescat de l’economia, però només va obtenir el bancari”

Puntuació dels lectors

L’exvicepresident econòmic del PP i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, ha assegurat que Mariano Rajoy volia el rescat europeu de l’economia espanyola, però només va aconseguir el del sector financer. Ho ha dit en la seva compareixença davant la comissió del Congrés dels Diputats que investiga la crisi financera, el rescat bancari i la fallida de les caixes.

Rato, que haurà d’anar a judici per la sortida a la borsa del banc, ha assegurat també que l’entitat funcionava bé i ha culpat Luis de Guindos de crear un clima de por en el sector.

Rato ha dedicat la seva exposició inicial a treure’s tota la responsabilitat d’una crisi que va acabar amb la meitat de les entitats financeres espanyoles i va tenir un cost de 60.000 euros per a les arques públiques. Ha explicat que quan era president del Fons Monetari Internacional va aconsellar a Espanya professionalitzar les caixes d’estalvis, però no se’l va voler escoltar.

També ha assegurat que, l’any 2003, el govern d’Aznar va intentar aplicar mesures per garantir la viabilitat de bancs i caixes, però que la victòria socialista del 2004 va aturar la iniciativa.

“Al final del 2003 era necessari per continuar el cicle i avançar amb reformes estructurals, com el pla hidrològic, la reforma educativa, la flexibilitat en costos salarials, noves mesures macropotencials i reformes del sistema financer, sobretot de les caixes. Lamentablement totes aquestes reformes van ser abandonades i no es van portar a terme en la següent legislatura.”

Rato ha explicat davant la comissió la seva visió sobre l’operació borsària de Bankia i la intervenció i el rescat posteriors. El jutge considera que Rato i tota la cúpula de l’entitat van falsejar-ne els comptes. Aquesta setmana també han de comparèixer al Congrés els exmembres dels governs de Zapatero Pedro Solbes i Elena Salgado.

Comentaris
COMPARTEIX !
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser