Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rajoy veu “Intachable” la resposta a Catalunya i espera “aviat” un Govern que acati la llei

Comparteix
0Shares

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avançat aquest dimarts que l’economia espanyola va créixer el 3,1% el 2017, per sota del 3,3% de 2016 i el 3,4% de 2015, segons les dades de l’INE, el que llançaria un impacte mínim de la qüestió catalana en els comptes públics, una cosa que podria notar-se en el proper any.

El líder de l’Executiu ha afirmat aquest dimarts, a la inauguració de l’Spain Investors Day, que l’etapa expansiva actual de l’economia espanyola “pot ser la més llarga de la nostra història”, ja que l’economia creix de manera “forta, equilibrada, sostenible i amb fonaments sòlids “.

La fi de la inestabilitat a Catalunya podria suposar un creixement “molt superior”

El president del Govern ha assenyalat que les perspectives són “molt prometedores”, de manera que si es conforma un Govern català que acati “l’ordre constitucional i de dret” el creixement podria ser “molt superior” al dels últims anys.

Rajoy ha repassat els principals indicadors econòmics i ha subratllat que l’economia espanyola és avui “molt més competitiva” que abans de la crisi, el que contribueix a una recuperació “consolidada” i unes perspectives de creixement que “són bones en el mitjà termini” .

Mariano Rajoy ha assegurat que Espanya està en condicions de seguir creixent per sobre de la zona euro i països com Estats Units, Canadà o el Japó, amb un creixement mitjà del 2,5% fins al 2020, quan la taxa d’atur es reduirà al 11% i es situarà “a prop” de l’equilibri pressupostari.

El deute públic baixarà llavors al 91% i hi haurà un superàvit de compte corrent del 2%, ha apuntat Rajoy, que ha insistit que això requerirà seguir aplicant la “fórmula” dels últims anys basada en l’estabilitat pressupostària i les reformes, tot al difícil entorn polític.

Així mateix, ha posat èmfasi davant els inversors en què Espanya porta quatre anys liderant la reducció de l’atur a Europa, manté en màxims la confiança dels agents econòmics i la construcció creix “sense els excessos del passat” i amb una “normalització gradual” de l’ mercat immobiliari.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari