Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Puigdemont disposat a tornar a Catalunya un cop investit president de la Generalitat

Comparteix
719Shares

Carles Puigdemont estaria disposat a tornar a Catalunya un cop investit president de la Generalitat, de manera que l’Estat hagués de decidir si deté un president elegit pel Parlament, segons fonts del seu entorn.

La investidura s’hauria de fer de manera telemàtica, si la mesa de la cambra fa una interpretació del reglament que ho permeti. De fet, el reglament no explicita que el candidat a president hagi de ser a la seu de la cambra catalana en el debat d’investidura.

Únic pla: investir Puigdemont

La composició de la mesa està fixada pel dia 17 i la investidura, com a molt tard, el 31 de gener. A només 9 dies, per tant, de la constitució del Parlament, Junts per Catalunya, ERC i la CUP continuaran aquesta setmana els contactes a Barcelona i a Brussel·les.

Segons ha dit Antoni Castellà, per garantir la majoria simple al Parlament, els partits independentistes es plantegen que els quatre consellers que són a Brussel·les renunciïn a ser diputats. A canvi, tornarien a ser consellers del govern Puigdemont.

Junts per Catalunya manté la premissa que només hi ha un pla, el d’investir Puigdemont. Carme Forcadell, en llibertat sota fiança, està valorant encara la possibilitat de repetir com a presidenta de la cambra.

Sànchez, Cuixart i Forn reben visites

En aquest marc, els diputats electes de Junts per Catalunya, Jordi Turull i Josep Rull, visiten aquest dilluns Oriol Junqueras i Joaquim Forn a Estremera, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real.

Precisament, aquesta setmana el Tribunal Suprem haurà de decidir si manté o no a la presó Sànchez, Cuixart i Forn, que han demanat declarar per sol·licitar la seva llibertat. Divendres la sala d’apel·lacions va desestimar la petició de llibertat d’Oriol Junqueras.

Comentaris
Comparteix
719Shares
Segueix-nos!

Noticies relacionades

Be First to Comment

Deixa un comentari