Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un diari anglès titlla d’ “hipòcrita” la UE per donar l’esquena al Poble Català

Comparteix
2416Shares

El diari anglès “Daily Express” ha publicat un article, on titlla de “Hipòcrites” a la Unió Europea, en l’article fan referència a les protestes a l’Iran, sobre les quals la unió europea s’han posicionat a favor dels manifestants mentre que en el cas català ho han fet del costat espanyol tot i la repressió de l’1 d’octubre.

Segons Daily Express, tot i que Brussel·les ha donat suport al poble iranià que protesta contra el règim corrupte del president Hassan Rouhani, “el club elitista no va avalar els ciutadans d’un dels seus Estats membres quan van lluitar per una reforma al mes d’octubre”. El rotatiu recorda que Catalunya va celebrar un referèndum sobre la independència l’1 d’Octubre, però el govern espanyol “va enviar la policia per interrompre la votació” i Human Rights va considerar que s’havia utilitzat una “força excessiva” contra els “manifestants pacífics”.

El diari es queixa que, en comptes de donar suport al referèndum català, “la UE va fer una declaració en el seu moment a favor de les tesis de l’Estat espanyol”, i que la Comissió Europea només va criticar l’actuació policial.

Article :

Hipòcrites! La UE dóna suport els manifestants d’Iran mentre fa costat a la repressió de l’estat espanyol al Referèndum català

Diversos enfrontaments violents entre els activistes i la policia han esclatat a Teheran durant la setmana passada a mesura que els ciutadans impulsen la reforma política dins de la dictadura.

Més de 1.000 persones han estat detingudes i almenys 21 persones han estat assassinades des del 28 de desembre.

En resposta a les escenes que s’estan desenvolupant a la central elèctrica de l’Orient Mitjà, la UE va dir: “La Unió Europea segueix de prop les demostracions en curs a l’Iran, l’augment de la violència i la inacceptable pèrdua de vides humanes”.

“Per a la UE, els drets humans sempre han estat un tema central en la nostra relació amb l’Iran.

“La demostració pacífica i la llibertat d’expressió són drets fonamentals que s’apliquen a cada país, i l’Iran no és una excepció”.

Les autoritats iranians han intentat tancar les protestes reduint l’accés dels ciutadans als mitjans de comunicació social, que es creia que s’utilitzava per organitzar manifestacions i per la policia utilitzant mètodes extrems per dispersar els que feien campanya per al canvi.

La policia antidisturbis ha utilitzat canons d’aigua i gas lacrimògen contra els manifestants.

Tanmateix, malgrat que Brussel·les recolza a la població d’Iran parlant contra el règim corrupte del president Hassan Rouhani, el club d’elit (UE) no va donar suport als ciutadans d’un dels seus propis estats membres quan va fer campanya a l’octubre.

Catalunya va celebrar un referèndum d’independència a l’octubre, coordinat pel govern regional, demanant una divisió de l’estat espanyol.

No obstant això, el govern espanyol va enviar a la policia per interrompre la votació i va ser denunciat per Human Rights Watch per haver utilitzat “força excessiva” contra “manifestants pacífics”.

Després del 90% dels votants a favor de la independència, Espanya va arrestar els líders regionals i va celebrar noves eleccions al parlament regional.

Els referèndums d’independència estan prohibits per la constitució espanyola.

No obstant això, en comptes de recolzar el referèndum català, la UE va publicar una declaració al mateix temps que recolza la visió de l’Estat espanyol.

Va dir: “Sota la Constitució espanyola, la votació d’ahir a Catalunya no era legal”.

“Per a la Comissió Europea, com el president Juncker ha reiterat repetidament, aquest és un assumpte intern per a Espanya que s’ha de tractar d’acord amb l’ordre constitucional d’Espanya”.

Tot i que la Comissió de la UE va manifestar la seva intervenció contra els mètodes de la policia, afirmant que “la violència mai no pot ser un instrument polític”, també van donar el seu suport al primer ministre de Madrid.

Van afegir: “Confiem en el lideratge del primer ministre Mariano Rajoy per gestionar aquest difícil procé, respecte de la Constitució espanyola i dels drets fonamentals dels ciutadans consagrats”.

La Comissió Europea també va amenaçar amb eliminar el català del bloc de Brusselles si mantenia la “independència”.

Van dir: “Si es organitzés un referèndum no conforme a la Constitució espanyola, això significaria que el territori que se’n sortís es trobaria fora de la Unió Europea”.

Link :SUNDAY EXPRESS

Comentaris
Comparteix
2416Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari