Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El vídeo que demostra com Cuixart i Sànchez van intentar dissoldre la manifestació el 20 de setembre

Comparteix
0Shares

Un usuari de Twitter identificat com Robert Martínez Hereu (@ossetbru) va penjar al seu perfil un breu vídeo que mostra com els presidents de l’Assamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, es dirigien a la gent que estava congregada davant de la seu de la Conselleria d’Economia de la Generalitat, a Barcelona, ​​en la nit del passat 20 de setembre. Precisament per un suposat delicte de sedició tots dos estan a la presó, per decisió de la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamelas.

El que es diu és el següent: “Sobretot, us demanem que en la mesura que sigui possible, de forma tranquil·la, avui, en pocs moments, dissolguem aquesta convocatòria”, deia Cuixart. No obstant això, la gent no es mou i li repliquen amb un crit, “ni un pas enrere” (és a dir, ni un pas enrere).

“Testimonis de l’escena relaten que després de la negativa dels concentrats a dissoldre la manifestació, Sànchez va prendre el relleu del seu company i megàfon en mà ho va tornar a intentar convocant a la vegada als manifestants a una altra concentració davant del TSJC a partir del migdia del dia següent fins que quedessin lliures els càrrecs detinguts aquest dia.Un altre vegada és la gent la que es nega a abandonar la plaça “.

La jutge, de fet, argumenta en el seu acte de presó sense fiança que Sànchez i Cuixart “mai van utilitzar [el control que tenien de la manifestació] per desconvocar o diluir una concentració que havien convocat”, cosa que aquestes imatges ara difoses posarien en dubte de judici. En el vídeo es veu els dos detinguts muntats sobre d’un dels cotxes patrulla de la Guàrdia Civil, dirigint-se als ciutadans congregats davant l’edifici.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Fuensanta Fuensanta

    No hay derecho ke gente inocente este en prisión y kienes tienen ke estar están libres

Deixa un comentari