Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Un Junqueras més prim declara davant del Suprem: “Sóc un home de pau en busca del diàleg”

Comparteix
323Shares

Oriol Junqueras ha argumentat durant uns dos minuts davant del Tribunal Suprem, que ha revisat avui el seu recurs contra la seva presó preventiva, que és “un home de pau que busca el diàleg”, segons va dir el seu advocat Andreu van den Eynde a les portes del tribunal.

Aquesta frase, acompanya la manifestació que les seves conviccions religioses el porten també a defensar la pau, ha estat l’eix central de la intervenció que Junqueras ha realitzat al final de la vista que s’ha celebrat avui del tribunal, que ha acabat a les 13.00 hores.

Junqueras s’ha assegut avui davant els tres magistrats que conformen la sala del Tribunal Suprem que ha revisat el seu recurs d’apel·lació. Durant la vista, el seu advocat ha insistit que no hi ha cap dels tres supòsits pel que el líder d’ERC està a la presó, és a dir, risc de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves.

Junqueras ha defensat ser “un home de pau amb conviccions religioses”, “que mai ha dit de ningú una mala paraula”

La Fiscalia no ho veu així. En el seu torn d’informe, els fiscals Consuelo Madrigal i Javier Zaragoza han insistit davant el tribunal que Junqueras no pot quedar en llibertat davant el clar risc que continuï amb els plans per a la independència de Catalunya fora de l’ordenament jurídic i més si Junqueras entra a formar part de nou Govern.

Oriol Junqueras havia estat traslladat aquest matí des del centre penitenciari d’Estremera per comparèixer a la vista a petició pròpia. No és l’habitual que l’encausat estigui present en una vista d’apel·lació, on només intervé els advocats de les defenses, fiscal i acusacions. No obstant això, Junqueras volia dir unes paraules.

I així ha estat. Després de finalitzar la intervenció de totes les parts, el tribunal li ha donat permís per intervenir. Ha realitzat un curt al·legat, d’escassos dos minuts, on ha defensat ser “un home de pau amb conviccions religioses”, “que mai ha dit de ningú una mala paraula”, segons sostenen fonts jurídiques presents en l’interrogatori.

Ha defensat su a posta per la “Negociació, bilateralitat i el acord”

Junqueras ha defensat su a posta per la “Negociació, bilateralitat i el acord” per aconseguir el seu projecte polític. Després d’acabar su al·legat, 1 Furgó policial li ha tornat de nou a la presó on esperarà Conèixer la Decisió dels 3 magistrats, ates que no han avançat la Decisió després de dir finalitzar la vista.

El tribunal ja és Troba deliberant per poder adoptar una Decisió el més aviat possible al tractar-se d’una causa molt important i per Tant amb Prioritat. A sobre de la taula tant l’Escrit de la Fiscalia i de l’acusació popular, representada per Vox, oposant-se al recurs d’apel·lació com els intervencions d’aquests a la vista.

El fiscal rebutja l’argument de Junqueras que sigui un home de pau i li ha recordat les manifestacions i concentracions que es van convocar a favor de la independència

El fiscal rebutja l’argument de Junqueras que sigui un home de pau i li ha recordat les manifestacions i concentracions que es van convocar a favor de la independència de Catalunya i del referèndum de l’1 d’octubre, tot i estar prohibit pel Tribunal Constitucional.

El representant del Ministeri Públic li ha retret haver estat darrere de manifestacions, que han acabat en aldarulls. “Una persona que convoca una manifestació sap que pot esdevenir en violència”, ha sostingut el fiscal, segons fonts presents en l’interrogatori.

Comentaris
Comparteix
323Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari